Vali Şıldak Hergün Sahada 

Vali Şıldak Hergün Sahada 

Vali Şıldak Hergün Sahada 

Vali Hasan Şıldak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun  talimatıyla koronavirüsle mücadelede başlatılan Dinamik Denetim Süreci kapsamında yoğun bir şekilde gerçekleştirilen  denetimlere katılmak üzere bugün de sahadaydı.

İlimizin şehiriçi  ulaşımının sağlanmasında önemli bir nokta olan Toplu Taşıma Merkezinden başlayan denetimlerde Şıldak’a İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir de eşlik etti. 

Vali Şıldak Toplu Taşıma Merkezi'nde (TTM) bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığının Türkiye'nin milli, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlattığı "Dijital Tır"ı ziyaret etti. Tırın özellikle gençler tarafından da ziyaret edilmesinin onlar için çok faydalı olacağına değinen Vali Şıldak burada yaptığı konuşmada; “İçinde bulunduğumuz tırla Fatih Sondaj Gemisinin ve savunma sanayimizin gururu olan İHA’ların tanıtılması amaçlanıyor. Ülkemizin teknolojide, bilimde yaşadığı sıçrama, katettiği mesafe İllerde bu şekilde sergilenmiş oluyor.” ifadelerini kullandı.

Vali Şıldak Bitlis’in Tatvan ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet dilediğini ifade ederek; “Bitlis’te meydana gelen helikopter kazası için çok üzgünüz. Türk Silahlı Kuvvetlerimize, askerlerimizin ailelerine başsağlığı ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.”dedi.

Yapılan denetimlerde vakaların artması devam ederse kısıtlamaların daha da sıklaşacağını belirten Şıldak; “İlimizin yüksek vaka sayıları olan ilçeleri var. Bilhassa kuzey bandında Bandırma, Gönen, Susurluk, Dursunbey Havran, Bigadiç, Kepsut, Altıeylül gibi ilçelerimizde İçişleri Bakanlığımızın genelgesine dayanarak yaya trafiğinin, araç trafiğinin yoğun olduğu yerlere daha dikkat ediyoruz. Bundaki amaç koronavirüse olan farkındalığı arttırmak. Virüs salgını için duyarlılığı arttırıp daha dikkatli davranmamız lazım. İlimizdeki yaya yoğunluğunu azaltmadıkça kırmızıdan maviye dönmemiz zor gözüküyor. Herkesin daha dikkatli olması gerekiyor, trafiği yavaşlatmamız gerekiyor. İlimizde vakalar artmaya devam ederse kısıtlamaları daha da sıklaştıracağız” diye konuştu.

Vali Şıldak denetlemeler dahilinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada şehrimizde de normalleşmenin uygulanması için Cumartesi gününü evde geçirmemiz gerektiğini vurgulayarak;  “Cumartesi sabah beşten akşam dokuza kadar sokağa çıkmak mümkün ama biz şunu istiyoruz; vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça, gerekmedikçe dışarı çıkmasın. Balıkesir’e buradan çağrıda bulunuyorum lütfen hafta sonu kurallara uyalım, dışarıda riski arttırmayalım.” şeklinde konuştu.

Denetimlere vakaların yüksek olduğu ilçelerde de bizzat katılacağını dile getiren Şıldak Toplu Taşıma Merkezinde bulunan vatandaşlara, esnafa tedbirleri hatırlatarak hassasiyet göstermelerini istedi

(Bekir Terzioğlu)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160