Vali Şıldak, Kaymakamlar ile bir araya geldi

Vali Şıldak, Kaymakamlar ile bir araya geldi

Vali Hasan Şıldak ilçelerde yürütülen kamu hizmetleri, devam eden yatırımlar ve projeler ile koordinasyonu gerektiren konularla Vali Yardımcıları ve beş İlçe Kaymakamının katıldığı değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. 

Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla bir araya gelen Şıldak çalışmaların en kısa sürede ve kaliteli bir şekilde sürdürülmesini sağlamak için İlçelerde muhtarların da katıldığı değerlendirme toplantılarıyla süreçleri takip ediyor. 

Valilik Kocaseyit Toplantı Salonunda Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcıları Şükrü Kara, İrfan Demiröz, Gülihsan Yiğit ve Metin Arslanbaş, Dursunbey Kaymakamı Ramazan Teke, İvrindi Kaymakamı Mevlana Kürkçü, Savaştepe Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, Sındırgı Kaymakamı Zafer Oktay ve Susurluk Kaymakamı Muammer Köken katıldı. 

Vali Hasan Şıldak hassasiyet gerektiren konuları güncel tutmak için yapılan toplantıda ihtiyaçların kapsamlı olarak değerlendirildiğini ifade etti. Yıl sonu değerlendirmesi çerçevesindeki toplantıda kurumlar tarafından ilçelerde yürütülen mevcut çalışmalarla ilgili bilgi veren Kaymakamlar; eğitim, tarım, sağlık, spor ve sosyal yardımlar gibi birçok konuya değindiler. Yapımı devam eden ve planlanan kamu binalarının son durumuyla ilgili olarak da bilgi verilen toplantıda, planlananlarla birlikte 12 hükümet konağının yeniden yapılacağı ifade edildi. 

Vali Hasan Şıldak; Valilik öncülüğünde yeni doğan bebekler için hazırlanan ‘Hoş geldin Bebek’ hediye paketi verilmesi, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ve gıda kolisi dağıtılması, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin evlerinin temizlenmesi, mantar üretme projesi, dere temizliği gibi ilçe düzeyinde yürütülen projelerle ilgili bilgilerin verildiği toplantıda yenilikçi yaklaşımlarla proje sayılarının arttırılmasının il genelinde bir heyecan ve çalışma bütünlüğü oluşturacağını söyledi. Şıldak, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar tarafından iletilen ve aciliyet gerektiren konularda ilgili kurumların müdürlerinden güncel bilgileri sıcağı sıcağına almak üzere toplantı esnasında telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

 Vali Şıldak, kurumlar arası sağlanacak koordineyle ve cesaretlendirici çalışmalarla ilçeler arasındaki gelişim farklılıkların en aza indirilmesi için mevcut projelerin güçlendirilmesinin önemine değindi.  

Vali Hasan Şıldak yaptığı değerlendirmede, kaymakamların ilçelerin gelişmesini sağlamaya yönelik bütün çalışmaları takip ettiğini, yeni çalışmalara ve projelere öncülük yaptığını, 
il müdürlükleriyle yakın bir işbirliği içinde olduğunu, bu toplantının ise 2022 yılının özeti niteliğinde olduğunu belirtti. Aralık ayında her hafta beş ilçenin kaymakamı ve beş kurumun müdürü ile bir araya gelerek yıl sonunda kapsamlı bir değerlendirme yapıp gelecek yılın planlamalarını gözden geçirdiklerini ifade eden Vali Şıldak, Balıkesir’de bütün ilçelerde yürütülen çalışmaları ve yeni proje girişimlerini bizzat takip ettiğini, çalışmalara rehberlik yaptığını ve İldeki tüm kurumlarla birebir temas içinde olduğunu söyledi.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER