Vali Şıldak'tan '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' mesajı

Vali Şıldak'tan '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' mesajı

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

Aziz milletimizin şanlı tarihinde, zor zamanlarda elde edilen, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, varlığımızı ebedileştiren bazı dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktalarının en önemlilerinden biri de Çanakkale Zaferidir.

Çanakkale, yedi düvele karşı verilen, kendisinden güçlü orduların dize getirildiği, kendilerini yenilmez sananların hezimete uğratıldığı, azmin ve imanın teknolojiye galip geldiği, Türk Milletinin hafızasında abideleşen ve destanlaşan büyük zaferdir. Çanakkale, bağrında yatan kefensiz şehitlerimizle, sadece bir kahramanlık beldesi değil, kirli düşman çizmesinin aziz vatan topraklarına ilelebet bastırılmayacağı, bağımsızlık ve hürriyetimizden taviz verilmeyeceğinin bütün dünyaya haykırıldığı birlik ve beraberliğimizin de en büyük sembolüdür. Bu necip millet, vatanına göz diken, birliğini, beraberliğini, huzur ve güvenini bozmak isteyen mihraklara karşı, yaşlısı, genci, kadını ve erkeğiyle Çanakkale’de ve daha nice savaş meydanlarında bu vatan için canını feda ederek düşmanı dize getirmiştir.

Kahraman ordumuz mazisinden aldığı güçle, dünya tarihine “Çanakkale Geçilmez”i altın harflerle yazdırmıştır. İşte bu azim ve kararlılık ile “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” şuurunu, birlik ve beraberliğimizi ilelebet hiçbir kuvvetin bozamayacağını göstermiştir. Bu kutsal vatan toprakları, uğrunda ödenen bedel ve altında yatan binlerce şehidiyle mana ve önem kazanmıştır. Şehitlerimizin bize bıraktıkları bu kutsal vatan topraklarını ebediyete kadar koruyacak ve ülkemizin dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline gelmesi için yorulmadan, azim ve kararlılıkla çalışacağız.

Birlik ve beraberlik şuurunu diri tuttuğumuz, değerlerimize sahip çıktığımız müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk, kazanamayacağımız hiçbir mücadele, elde edemeyeceğimiz hiçbir başarı yoktur. Bizler, Çanakkale’de yan yana, koyun koyuna yatan kahraman şehitlerimizden aldığımız güç ve inançla, ülkemize yönelik her türlü düşmanca tutum ve saldırı girişimlerine karşı, millet olarak tek yürek halinde vatanımıza sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 107’nci yıl dönümü dolayısıyla, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak, bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, bu anlamlı günümüzü kutluyorum.

Hasan ŞILDAK

Balıkesir Valisi

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER