Vali Şıldak Vatandaşa Bir Adım Kadar Yakın

Vali Şıldak Vatandaşa Bir Adım Kadar Yakın

Vali Hasan Şıldak İlçe programları kapsamında yürütülen ve planlanan çalışmaları yerinde görüp değerlendirmek, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Susurluk İlçesine gitti.  

Vali Şıldak, programına İl ve İlçe Kurum Müdürleri ile muhtarların katıldığı İlçe Değerlendirme Toplantısıyla başladı. 

Ayranıyla, tostuyla, güçlü hayvancılığı ve sanayisiyle, insan yapısıyla Balıkesir'in vazgeçilmez değerlerinden biri olan ve kuzeydoğu kapısı niteliği taşıyan Susurluk'ta olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Şıldak, "İlçelerimizi daha yakından tanımak, meseleleri yüz yüze gelerek konuşmak, çalışmalarımızı yerinde görmek ve ihtiyaçlarımızı görüşmek için değerlendirme toplantılarında bir araya geliyoruz. Bilhassa muhtarlarımızın taleplerine çözüm üretmeye ve kurumlarımızın çalışmalarına koordinasyon içerisinde katkı sağlamaya, çözümleri hızlandırmaya gayret ediyoruz." şeklindeki sözleriyle toplantının açılışını yaptı.

Balıkesir’in tüm ilçelerinde yaptığı İlçe programlarında ihtiyaç ve talepleri alanda tespit ederek çözüme ulaştırmaya özen gösteren Vali Şıldak Susurluk Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapılan toplantıda; İlçede tarım, hayvancılık, eğitim, sağlık, turizm, tarımsal alanların sulanması ve ormanlarla ilgili birçok alandaki çalışmaları, yürütülen ve planlanan projeleri ele aldı. 

Vali Şıldak toplantıya, Susurluk Kaymakamı Muammer Köken ve Belediye Başkanı Nurettin Güney’den İlçeyle ilgili bilgileri alarak başladı. İl müdürleri, kurumlarının İlçedeki sorumluluk alanlarında yapılan çalışmalarla ilgili kısa bilgiler verdi. Yürütülen güncel çalışmalar ve yeni taleplerin muhtarlar tarafından bizzat ilgili kurumların temsilcilerine aktarıldığı toplantıda hizmetlerin vatandaşlara hızlı ve etkili bir şekilde ulaştırılması noktasında yapılabilecekler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Şıldak, muhtarlar tarafından iletilen talep ve ihtiyaçlar için ilgili kurumlarla yapılacak çalışmalarla 
çözümüne yönelik koordinasyon sağlanacağını belirtti. Mahalle muhtarları; vatandaşın sözcüsü olan muhtarlar tarafından iletilen taleplere sonuç odaklı yaklaşılması dolayısıyla, değerlendirme toplantılarının önemli olduğunu söyleyen Vali Şıldak’a kendilerini bir araya getirdikleri için teşekkür ettiler. 

Vali Şıldak’ın Müjdesi Muhtarlardan Alkış Aldı 

Toplantıya katılan muhtarların, Susurluk'ta ormancılık faaliyetlerinin Orman İşletme Şeflikleri aracılığı ile yürütülmesinde aksaklıklar yaşandığını dile getirmesi üzerine, Vali Hasan Şıldak toplantı esnasında aradığı Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’den İlçeye müdürlük kurulması talebinde bulundu. Gelişmeye oldukça sevinen muhtarlar telefon görüşmesi üzerine Vali Şıldak’ı coşkuyla alkışladı. Taleplere hızla anında çözüm bulan Vali Şıldak toplantıda yaptığı değerlendirmede, “Muhtarlarımız; vatandaşlarımızın temsilcileri ve taleplerin ilk iletildiği kişilerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız da muhtarlarımızı çok önemsiyor. Muhtarlık kurumuyla ilgili yeni çalışmalar da gündeme gelecek. Daha etkili ve toplum karşısında daha da güçlendiren çalışmalar adım adım ilerleyecek.” şeklinde konuştu. 

Yapılan değerlendirme toplantılarının vatandaşların standardı yüksek şekilde hizmet alması için varsa kurumların çalışmalarındaki aksaklıkları düzeltme, talepleri alma ve inceleme amaçlı olduğunu söyleyen Şıldak, “Her İlçede kendi yapısına özgü, oranın şartlarından kaynaklanan bir takım ihtiyaçlar, talepler var. Burada önemli olan birbirimizi anlayarak bu ihtiyaçları giderebilmektir. Bu da istişare ederek, görüş alışverişi yaparak olur. Meseleleri bütün yönleriyle etraflıca ele almadan, konuşmadan çözüm üretemezsiniz. Bizim konuşmaya, görüşmeye, istişare etmeye ve işleri takip etmeye ihtiyacımız var. İlçe toplantıları bu yönden çok faydalı oluyor. ” dedi. 

Suçlarla Mücadele Kararlılıkla Devam Ediyor

Asayiş ve huzurun her şeyin önünde geldiğini vurgulayan Vali Şıldak, “Asayişi ve güvenliği sağlayamadığımız yerde verimli bir çalışma olmaz. Vatandaşımızın huzurunu teminde emniyetimiz ve jandarmamız Kaymakamımızın yönetiminde üstün bir performans sergiliyorlar. Burada en basit suçlara dahi duyarsız kalmadan, toplumda karışıklık oluşturan, huzuru bozan ve vatandaşımızı rahatsız eden bütün unsurlara müdahale ediyoruz. Buna kararlı bir şekilde devam edeceğiz.” şeklinde belirtti. 

Şıldak, “Susurluk’ta Önemli Yatırımlar Var”

Vali Şıldak İlçede yürütülen pek çok çalışmanın başarıyla gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Şıldak, “Yatırımların takibini kurum Müdürlerimiz yapıyorlar. İlçemizde; hastane yapımının devam ediyor olması, hükümet konağının en kısa zamanda başlayacak olması, emniyet müdürlüğü için yeni bir hizmet binasına yakında başlanacak olması ve bunlara iki sağlık tesisimizin yapımıyla eğitim alanındaki yatırımları da eklediğimizde hepsi çok güzel sevindirici çalışmalar. Bunlara yenisini eklemek ve eksiklikleri gidermek konusunda ben de İlin Valisi olarak takibini yapacağım.” ifadelerini kullandı. 

Şıldak,”Ormanlarımızın Geri Kazanılması Uzun Sürüyor”

Toplantıda orman yangınlarına müdahalede vatandaşın büyük özveride bulunduğuna da değinen Şıldak, “Bu bölgede insanımız ormana çok sahip çıkıyor. Bu yüzden bilhassa orman köylerimizin çok desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Onlar yeşil örtümüze gözü gibi bakıyor. Yangına da hepimizden önce müdahale ediyorlar. Geçen sene İlimizde yangınlar oldu ama hep ilk aşamada hızlı müdahaleyle çok etkili bir şekilde söndürdük. Bu değerlerimiz kaybedildiği zaman geri kazanılması çok uzun zaman alan varlıklarımız. Bu sebeple bu sene de aynı performansı, aynı başarıyı el birliğiyle gösterelim.” şeklindeki sözleriyle orman yangınlarının daha sık yaşandığı yaz mevsimi öncesi hatırlatmada bulundu. 

Şıldak, “Vatandaş Yönetimde Önemli Bir Aktördür”

Çalışmaların çözüm odaklı yürütüldüğünü sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Değişen ve güçlenen Türkiye'de vatandaş yönetilen değil, yönetimin ortağı olan önemli bir aktördür. Bütün kurumlarımızın vatandaşımıza ve muhtarlarımıza karşı her zaman duyarlı olmasını ve mutlaka açıklama yapmasını, onlara verdiği değeri hissettirerek sürekli irtibat halinde olmasını çok önemsiyorum. Sözün özü, hepimiz çalışacak ve moralimizi yüksek tutacağız.” diye konuştu. 

Toplantının ardından Susurluk İlçesindeki temaslarına devam eden Vali Hasan Şıldak, Göbel Şehit Nusret Kula Ortaokuluna ziyarette bulundu. Balıkesir’in eğitim potansiyeline güç kazandıran Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yaptığı ziyaretlerle yakından takip eden Şıldak, sınıflarında bir araya geldiği öğrencilerle sohbet etti. Liselere Giriş Sınavına girecek 8’inci sınıf öğrencilerine bol bol soru çözmeleri tavsiyesinde bulundu.

Genç Nesil En Büyük Sermaye

Okul ziyaretinde öğretmenlerle toplantı yapan Şıldak öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan Nusret isimli dergiyi inceledi. Derginin hazırlanmasında emeği geçenleri kutlayan Şıldak, BİGEP Projesinin asıl sahibi olan öğretmenler ve öğrencilere bu tür faaliyetlerin enerji ve motivasyon verdiğini dile getirdi. Öğrencilerle samimi bir şekilde ilgilenmeleri ve onları takip etmeleriyle başarıyı yakalamada BİGEP’in bir yol haritası olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, projede görev alarak başarıyı yakalayan öğretmenlere ödüller verileceğini belirtti. Vali Şıldak, “Kırsalda okullarımız oraya adeta ışık saçar. Bu ışığı bu mahallemizde de hissettim. Ülkemizin en büyük sermayesi genç neslimiz. Çocuklarımız ve doğal olarak ülkemizin geleceği sizlere emanet.” ifadelerini kullandı.

Vali Şıldak Yahyaköy Mahallesinde Vatandaşla Buluştu

Ziyaretlerinde vatandaşla bir araya gelerek onların taleplerini dinleyen Şıldak, programına Yahyaköy Mahallesini ziyaretle devam etti. Yahyaköy Mahallesi sakinleri Vali Şıldak’a yaptığı ziyaret dolayısıyla teşekkür etti. Beraberindeki kurum müdürlerine vatandaş tarafından iletilen ihtiyaçların giderilmesi için talimat veren Şıldak, Yahyaköy Mahallesinin sakinleriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Şıldak’tan Şehit Ailelerine Özel İlgi

Vatan için canını hiçe sayan şehitlerin ailelerini her fırsatta ziyaret ederek özel olarak ilgilenen Vali Hasan Şıldak şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Erdoğan Kılıç’ın Karşıyaka Mahallesindeki ailesini ziyaret etti. Şıldak, aileye kendisinden bir istekleri olup olmadığı sordu. Şehidin fotoğrafının ve bilgilerinin bulunduğu tabloyu ziyaret anısına aileye takdim eden Şıldak, “Şehitlerimizin emaneti olan sizlerin metaneti ve sabrı çok kıymetli. Sizin için ne yapsak az kalır ama devletin tüm kurumları sizlerin yanında olarak biraz olsun acınızı hafifletmeye çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Vali Şıldak Vatandaşa Bir Adım Kadar Yakın

Susurluk İlçesini yürüyerek adeta karış karış gezen Şıldak yolda kendisinden talepte bulunan vatandaşın talebini geri çevirmedi. Engelli çocuğuna akülü araba talebinde bulunan annenin isteğinin en kısa sürede yerine getirilmesi talimatını veren Vali Hasan Şıldak daha sonra Beşeylül Caddesi ve Yeni Caddede bulunan esnafı dükkanlarında ziyaret etti. Şıldak, esnafa hayırlı işler, bol kazançlar diledi. Kendisine iletilen talepleri samimi bir şekilde dinleyen ve anında ilgililere talimat veren Şıldak’a esnaf ve vatandaşlar ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.

Vali Hasan Şıldak programı kapsamında son olarak İlçenin sağlık hizmetinin kalitesini arttıracak, yapımı devam eden Susurluk Devlet Hastanesinin inşaatında incelemede bulundu. İnşaatın son durumu hakkında bilgi alan Şıldak, geniş kapasiteli hastanenin Susurluk’a çok yakışacağını dile getirdi.

Vali Hasan Şıldak’ın Susurluk İlçesi programına Susurluk Kaymakamı Muammer Köken ve Belediye Başkanı Nurettin Güney, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, bölge ve il müdürleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2022, 11:41

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER