Zeytinin Türküsü Oldular

Zeytinin Türküsü Oldular

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirdikleri sosyal amaçlı projelerde her fırsatta yer almasıyla öne çıkan Ayvalık-Küçük köy Türk Halk Müziği Derneği bünyesindeki koro, 17. Uluslar arası Ayvalık Zeytin Hasat Festivali’nde de bu geleneğini bozmadı.

Dernek Başkanı Nezihe Baltacı ve Şef Selami Seler’in öncülüğünde çalışmalarını sürdüren koro üyeleri; Ayvalık Belediyesi’nin talebiyle festival çerçevesinde düzenlenen Altınova, Küçük köy ve Kırlangıç Yaşam Merkezi’nde verdikleri ücretsiz konserlerle dinleyenlerin adeta kulaklarının pasını sildiler.

Türk Halk Müziği’nin en güzel eserlerini konserlerinde dinleyicileriyle buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Ayvalık-Küçük köy Türk Halk Müziği Derneği Başkanı Nezihe Baltacı, 3 yıl önce kurdukları derneğin kısa bir süre zarfında Ayvalık başta olmak üzere çevre ilçelerde konserler vererek THM’yi 7’den 77’ye herkese sevdirmeye çalıştığını söyledi.

Gönüllü üyeleriyle birlikte sosyal hayattaki her faaliyette yer almaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Baltacı, Anadolu’nun her köşesinden yakılan türküleri kendileriyle birlikte seslendirmek isteyen THM severleri de dernek çatısı altında buluşmaya davet etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2022, 17:23

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER