Zümre Başkanı Öğretmenler İle BİGEP Değerlendirildi

 Zümre Başkanı Öğretmenler İle BİGEP Değerlendirildi

Eğitimde bir motivasyon ve sinerji oluşmasıyla başarıyı yakalama hedefine emin adımlarla ilerleyen Balıkesir’de BİGEP farkı kendini gösteriyor. 

Vali Hasan Şıldak proje kapsamında gerek okul ziyaretleri gerekse toplantılarla projenin alanda uygulanmasıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Şıldak, bugünkü programı kapsamında Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesinin değerlendirmesini yapmak üzere Karesi ve Altıeylül İlçelerinde görevli zümre başkanı öğretmenlerle bir araya geldi. 

Balıkesir Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Turgay Hakan Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Milli Eğitim Müdürlüğünden proje sorumluları, Karesi ve Altıeylül İlçelerinin Milli Eğitim Müdürleri ve zümre başkanları öğretmenler katıldı. 

Toplantıda konuşan Vali Şıldak bu yılın eğitim yılı ilan edildiğine dikkat çekti. Balıkesir’in eğitim alanında güçlü bir fiziki alt yapıya sahip olduğunu söyleyen Şıldak; “Bu toplantıların sizlerle birlikte olmak, düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak, ne yapmak istediğimizi doğru ifadelerle, doğru kanal üzerinden bütün alandaki arkadaşlarımıza doğrudan aktarma fırsatı bulma açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu eğitim öğretim yılını Balıkesir'de eğitim yılı ilan etmiş bulunuyoruz. Başta ben olmak üzere tüm yöneticiler, Kaymakamlarımız, Milli Eğitim Müdürlüğü yönetim kadrosu, okul müdürleri, proje sorumluları olarak bu konuya yoğunlaşmış vaziyetteyiz. Balıkesir'i eğitim alanında adından söz ettirmek için her türlü imkana sahip olduğumuzundüşünüyorum. İlimiz Türkiye'nin en batısında fiziki olarak eğitim altyapısı ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılamış, pek çok ile göre avantajlara ve iki üniversiteye sahip olan, ulaşım sorunu yaşanmayan, iklim koşulları elverişli, pek çok insanın çalışmak için can atacağı nimetlerle donatılmış güzel bir vilayet. Bu imkanlara sahip bir ilde eğitimin bizim yaptığımız tespitlere göre daha iyi seviyelerde, daha yukarı standartlarda olması gerekiyor. Bununla ilgili rakamlara dayalı tespitlerimizi yaptık ve bunları sizlerle paylaştık. Şimdi ihtiyaç olanlar nedir, bu ihtiyaca karşılık gelen çözümler nelerdir, eğitimin önünde engel olarak görünen bizi başarısız kılan, başarımızı engelleyen faktörler nelerdir, bunlar istişare edildi. Bütün bunlar bir araya getirildi, analiz yapıldı.” diye konuştu. 

Proje ile aslında her zaman görev tanımlaması içinde olan çalışmaların daha planlı, daha sistematik olarak yürütüldüğünü söyleyen Şıldak, “Motivasyonla yürütülen bu çalışmaları İl genelinde aynı anda ve takip altında, sonuçları ölçülerek değerlendirilen bir sistem içerisinde yapacağız. Bu işleyiş içerisinde başarıyı izleyebilirsiniz, takip edebilirsiniz, emsallerine göre daha gayret gösteren, düzenli çalışan, fedakar bir yaklaşımla öğrencisine odaklanan öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin ödüllendirilmesiyle motivasyon ve enerji artışı sağlayabilirsiniz yaklaşımından yola çıkarak BİGEP’i kurduk. Beklentimiz ve sizlerle toplanmamızın gerekçesi; alanda olabilmek, en uçtaki öğretmene bile sesimizi duyurabilmektir. BİGEP ile eğitim alanına vermek istediğimiz mesaj insana odaklanmaktır.  Okul idarecisi ve okul eğitim kadrolarına, öğretmenlerimize her şeyden önce ne kadar önemli bir işin başında olduklarını, Türkiye'nin en önemli hayati öneme sahip olan eğitim sektörünün başında olduklarını hissettirmektir. Öğrenciye ve veliye de aynı şeyi söylüyoruz. Balıkesir'in her köşesindeki okullara, bütün velilere, öğrencilere ve öğretmenlere bu mesajla yaklaştığımızda dalga dalga bir enerji oluşur. Bu enerji ile biz eğitimdeki insan faktörünü kullanarak başarısının ne kadar önemli olduğunun farkına vararak, toplam başarıyı artırmak istiyoruz.” şeklinde belirtti. 

BİGEP Projesi ile sadece akademik başarı değil, ülkesine milletine bağlı, sadık, değerlerine sahip çıkan, soru sormayı bilen, kendini ifade edebilen, kişilik sahibi insanlar yetiştirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekleyen Şıldak, “Klasik öğretmenlik anlayışı ile bir yere varamayız. O yüzden hep birlikte bir dönüşüm oluşturalım. Ben sadece size bir ışık tutuyorum. Siz; birikiminiz, donanımınız, zümre başkanı seçilmiş kişiler olarak kendi meslek grubunuzda tercih edildiğiniz için buradasınız. Sizlerden isteğim buradan aldığınız bilgileri, bizim sizlere verdiğimiz içeriği meslektaşlarınızla paylaşarak bir enerji oluşturmanız.” ifadelerini kullandı. 

Vali Şıldak’ın projenin birer paydaşı olarak gördüğü zümre başkanlarına söz vererek, karşılıklı fikir alışverişi yapılmasının ardından toplantı sona erdi. (Bekir Terzioğlu)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160