AKIN’DAN BİR GÜNDE 11 KÖY ZİYARETİ

AKIN’DAN BİR GÜNDE 11 KÖY ZİYARETİ

 CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Akın’ın cumartesi günkü çalışma adresi Balya oldu. Genç milletvekili on bir köy ziyareti gerçekleştirdi. Balya’da çiçeklerle karşılanan Milletvekili Akın, tüm Balıkesirliler’in gönlünde geniş yer buluyor. Akın’ın çalışmalarının detayları şu şekilde;

Akın ilk olarak Balya çarşı esnafını ziyaret ederek, hayırlı işler diledi. Hemşerileriyle sohbet eden Akın, aydınlık bir Türkiye’yi inşa edecekleri seçim bildirgesinden esnaflarla ilgili olan kısmı anlattı. Akın, “Esnaf Bakanlığı kurarak, esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacağız. Ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasını sağlayacağız.  Sosyal güvenlikte norm ve standart birliğini sağlayacağız. Esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız.  Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Esnafın kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız.  Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkan sahibi olmasını sağlayacağız.” dedi.

Milletvekili sonrasında Balya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Fındık’ı ziyaret etti. Akın, AKP’nin 16 senede en çok zarar verdiği ve bitirme noktasına getirdiği alanın tarım kesimi olduğunu söyledi. Akın, “CHP olarak bizler, toplumun yok sayılan % 99’undan yana, emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm yoksullardan yana olan bir gelecek amaçlamaktayız Çiftçinin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Böylece mazotun litresini çiftçiye 3 TL’den vereceğiz. Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Tarım Kanunu’nun 21. Maddesi’ni uygulayacağız. GSYH’nin % 1’i kadar vereceğimiz tarım desteklerini iki katına çıkaracağız.  Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Türkiye’deki tüm tarımsal ve hayvansal üretimi kayıt altına alan, Üretici Kayıt Sistemi’ni oluşturacağız. Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.  Tüm ürünleri, üretim araçlarını ve hayvanları, sisteme kayıt edildikleri anda primleri devlet tarafından karşılanacak şekilde, tarım sigortası kapsamına dahil edeceğiz.  Çiftçilere verilen desteklerden dosya parası, genel giderler adı altındaki kesintilerin tamamını kaldıracağız. Tarımsal destekleri çiftçinin girdi maliyetlerini hesaplayarak ve üzerine çiftçinin karını ekleyerek belirleyecek ve bir yıl önceden açıklayacağız. Destek tutarlarını en az enflasyon oranı kadar artıracağız. Tüm tarımsal KİT’lerin özelleştirme süreçlerini durduracağız. Şeker fabrikalarının özelleştirme ihalelerini iptal edeceğiz. Pancar Üreticileri Kooperatifleri ve işçi sendikalarını fabrikalara ortak ederek yönetime dahil edeceğiz. Şeker pancarı üretimini artıracağız. Gıda fazlası şekeri, akaryakıtla harmanlanacak biyoetanole dönüştürerek, enerji ithalatını azaltacağız. Yerel tohumlarımızı geliştirecek ve biyoçeşitlilik koruyacak gen bankaları, laboratuvarlar ve üretim istasyonları kuracağız. Zeytinlikleri koruyacağız. Zeytinyağı üretimi ve tüketimini yaygınlaştıracağız.  Zeytinyağına litre başına 1,5 TL ve sofralık zeytine kilo başına 1 TL destekleme primi vereceğiz. Destekleme primlerini, enflasyon oranında her yıl artıracağız.” dedi.

Akın rekor ziyaretlerine devam ediyor. Bir günde on bir köy çalışması yapan Akın; Doğanlar, Çalova, Karamustafalar, Dereköy, Mancılık, Değirmendere, Orhanlar, Koyuneri, Danışment, Kayalar ve Ilıca mahallalerini ziyaret etti. Ilıca mahallesinde hemşerileriyle birlikte iftar yaptı.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2018, 22:22
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER