Adalet Mesleki Eğitim Merkezi törenle açıldı

Adalet Mesleki Eğitim Merkezi törenle açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan "Eğitim ve Öğretim İş Birliği Protokolü" kapsamında Bandırma'da Açık Ceza İnfaz Kurumunda kurulan Adalet Mesleki Eğitim Merkezi açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan "Eğitim ve Öğretim İş Birliği Protokolü" kapsamında alınan Adalet Mesleki Eğitim Merkezlerinin kurulması kararı doğrultusunda İzmir'de Foça Açık Ceza İnfaz Kurumunda uzaktan erişim yoluyla Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla açılış töreni gerçekleşti. Türkiye genelinde kurulan 18 Mesleki Eğitim Merkezi ile birlikte Bandırma Adalet Mesleki Eğitim Merkezinin açılışı da yapıldı.

Törene, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok ile davetliler katıldı.

Kurdele kesimi ve toplu açılış töreni sonrasında Bandırma Adalet Mesleki Eğitim Merkezini gezen ve kurumla ilgili bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı Bandırma’da açılışı gerçekleşen Adalet Mesleki Eğitim Merkezinin tutuklu ve hükümlülerin mesleki eğitim almalarını sağlayacağını, eğitimini tamamlayan hükümlülerin, eğitim seviyelerine göre kalfalık, ustalık ve meslek lisesi diplomalarına sahip olabileceklerini; verilen eğitimlerin Ceza İnfaz Kurumlarındaki hükümlülerin cezalarını tamamladıktan sonra toplumsal hayata uyum sağlamaları anlamında büyük katkısı olacağını söyledi. (Bekir Terzioğlu)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160