Bandırma Modern Bir Yaşam Alanına Kavuşuyor

Müjdeyi Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin verdi.

Bandırma Modern Bir Yaşam Alanına Kavuşuyor

Büyükşehir’den Bandırma’ya Devasa Meydan ve Yaşam Alanı Projesi

İmar Değişikliği Meclise Sunuldu

Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin şunları söyledi: "Bandırma ticaretten sanayisine, eğitimden spora bütün alanlarda Balıkesir’in en büyük ve önde gelen ilçelerin başında gelmektedir.

Ancak bu Belediyecilik açısından Bandırmalı hemşerilerimizin dinlenme, eğlenme ve vakit geçirmeleri için  Bandırmaya yakışan yaşam alanları, Meydan düzenlemeleri son derece yetersizdir.

Bandırmanın gelişim ve değişimine uygun yaşam alanlarına ve görünüme kavuşması zorunludur.

Bu sebeple Büyükşehir Belediyemiz Bandırmaya yakışan bir yaşam alanı ve meydan düzenlemesi projesini hayata geçirebilmek için yaptığı çalışmaların sonuna gelmiştir.

Büyükşehir Belediyemiz bu kapsamda Bandırmaya yakışır prestijli bir alan oluşturabilmek için Bandırma sahil meydanı dolgu alanında proje çalışması başlatmıştır. Bu kapsamda Bandırma Belediyemiz ile birlikte toplantılara başlanarak Bandırma Meydan Projesi oluşturulmasında sona gelinmiştir.

Bandırma Üniversitesi’nin de gelişimi sonucunda Bandırma ilçemizde konut ihtiyacı da ortaya çıkmıştır.

Bandırmada bir yandan konut ihtiyacı karşılanması diğer yandan bir yaşam alanı oluşturmak için yer düşünülürken 1990lı yıllarında boşaltılan Askeri Alan 2015 yılında Milli Savunma Bakanlığı tarafından “Toplu Konut Alanı” olarak değerlendirilmek üzere TOKİ’ye devredilmiştir.

Büyükşehir Belediyemiz 260 dönümlük bu alanı 2016 yılında TOKİ’den satın almıştır."

Büyükşehir Belediyemiz bu alanı konutu az ancak yeşil alanları, dinlenme ve eğlence alanları olarak planlamak üzere 2017 yılında uluslararası bir proje yarışması yapmıştır. Ancak Koruma Kurulu bu projeyi uygun bulmamıştır.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER