Başkan Tosun, muhtarlarla yemekte bir araya geldi

Başkan Tosun, muhtarlarla yemekte bir araya geldi

Bandırma Belediyesi Grand Asya Otel'de muhtarlara yemek verdi. Yemeğe Kaymakam Engin Aksakal, Başkan Tolga Tosun, diğer yetkililer ve muhtarlar katıldı. Günde muhtarların ne kadar kutsal bir görev yaptıklarının önemi anlatıldı. Başkan muhtarlara meclis üyeleriyle hediye verdi.

Tosun burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Muhtarlarımız bir yandan bulundukları mahallelerde devletimizin tüm kurumlarını temsil edip vatandaşlarımızın kamu kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken, bir yandan da seçilmiş birer yönetici olarak demokrasimizin, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir.

Şehrimize ve vatandaşlarımıza hizmet yolunda belediyemizin gören gözü, hemşehrilerimize uzanan hizmet eli olan muhtarlarımız; kentimizde yaşanılan her türlü sorunun çözümü için büyük bir fedakârlıkla çalışmalarını sürdüren, yol gösteren bir makamı da temsil etmektedir.

Kent genelinde büyük titizlikle sürdürdüğümüz çalışma ve hizmetlerimizde en önemli paydaşlarımızdan olan muhtarlarımıza, belediyemizin kapıları her daim açıktır. Ayrıca muhtarlarımız mahallelerindeki ihtiyaç ve talepleri tespit ederek 55 mahallemizde gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz hizmetlerimizin daha verimli şekilde yerine getirilmesi noktasında da önemli bir görev üstlenmektedirler.

Pandemi sürecinde ülkemiz adına örnek teşkil edecek olan büyük bir dayanışma ile tüm mahalle muhtarlarımızla birlikte hareket ederek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında bulunduk. Yıllardır kentimizin kanayan yaralarından biri olan Ayyıldız, Yeni ve Çalışkanlar Mahallelerimizi derinden etkileyen Genel Ev problemini kökünden çözüme ulaştırarak mahallelerimizin toplumsal anlamda huzura erişmesine ve yeni yatırımlarla tanışmalarına vesile olduk. Kırsal mahallelerimizde tarımı teşvik edici ortak hizmet çalışmaları gerçekleştirerek milli ekonomimizin temeli tarıma verdiğimiz değeri ortaya koyduk. Bugün kentimizin merkezi konumunda değerlendirilen Günaydın Mahallemizin üst yapı çalışmalarını gerçekleştirerek daha modern bir görünüme kavuşmasını sağladık. Çoğunlukla esnafımızın yer aldığı İstiklal Caddesi’nde başlattığımız üst yapı yenileme çalışmalarımızla caddemiz prestij kazanacak esnafımızın yüzü gülecek. Her mahallemize çocuklarımızın rahat ve güvenle oynayacakları, ailelerin keyifle vakit geçirebilecekleri çocuk oyun alanları ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyoruz. Levent ve Paşabayır mahallelerimizde modern seyir terası çalışmalarımızda sona yaklaştık. Mahalle mahalle, sokak sokak yol yapım bakım ve onarım çalışmalarımızı sürdürüyor, modern ve konforlu yeni yolları kentimize kazandırıyoruz. Kısacası kırsal-merkez mahalle ayrımı yapmadan eşit ve adil hizmeti vatandaşlarımıza ulaştırıyor, mahallelerimizin sorunlarına çözüm üretiyoruz.

Kentimizin refahı, gelişimi ve değişimi konusunda her zaman çözüm ortağımız olan muhtarlarımızla her daim iş birliği ve dayanışma içinde olmayı sürdürecek, kentimizin geleceği için daha güzel hizmetler üretmeye devam edeceğiz.

Vatandaşların dertleri ile dertlenen, mutluluğu ile sevinen muhtarlarımızla birlikte kentimize hizmet için çalınmadık kapı, gidilmedik ocak, alınmadık gönül bırakmadan durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu ortak hizmet çabası içerisinde gösterdiğiniz özverili gayretlerinizden ötürü her birinize şükranlarımı sunuyor, şehrimizde görev yapan 55 mahalle muhtarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü’nü” en içten dileklerimle kutluyorum."

(Mustafa Yamaner)

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2022, 15:18

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER