Ben açım dedi, ters kelepçeyi yedi

Katil mi? hayır, terörist mi? Hayır, hırsız mı? Hayır. Tecavüzcü mü ? hayır. Aranan bir şahıs mı? hayır. Sadece ve sadece yaşam tarzında maddi sıkıntı içinde olduğunu duyurmak için bir kamu kurumunun önünde AÇIM GEÇİNEMİYORUM diyen sıradan bir vatandaş. Komşun aç iken sen tok yatma diye bir söz vardır, bu vatandaş sadece bu sözün özünü duyurmak için haykırmış. İfade özgürlüğü var bizim ülkemizde demokrasi var diyenlere sesini duyurmak istemiş. Konuya cuk oturan eski bir TSM eseri vardır o aklıma geldi;

DERDİMİ UMMANA DÖKTÜM

ASUMANA İNLEDİM

Yare değil ağ yare değil

DERUNUMU SÖYLEDİM

AŞİNA YOK DERDİMİ BEN

SÖYLEDİM BEN DİNLEDİM

GÖZLERİM YOLLARDA KALDI

GELMEDİN ÇOK BEKLEDİM”

Evet işte bu çaresizlik, bu özlem bugün sokakta halkın muhatap bekleyişidir o adamın haykırışı. Bu bekleyişin sonu TERS KELEPÇE Mİ olmalıydı? Yol yapıyor, köprü yapıyor, tünel yapıyor diyenlere soruyorum: TERS KELEPÇE Mİ çare…?

****************

SURİYE’LİLERE BEDAVA TÜP BEBEK

Pahalı bir tıbbi müdahale. Kendi vatandaşına bedava aspirin verme elin Suriyelisine bedava en pahalı gebe kalıp çocuk peydahlaması için tedavi yap. SMA lı yüzlerce çocuk ilaç beklerken elin ne idüğü belirsiz olanlara kesenin ağzını aç.

Geçen gün Edremit te bir düğünde “yakında siz azınlıkta kalacaksınız” diyebilen ŞARK bülbülü bu tür konuşma yapabiliyor ama ben açım diyene ters kelepçe takılıyor. TÜP BEBEK VE NÜFUS ARTIŞI.

Bir tane yetmez, iki tane yetmez, üç tane bebe yapın deniyordu. Yapsalardı bugünkü hayat şartlarından bu üç beş bebeğe nasıl bakacaklardı. Ama Suriyeli’lere her yol ROMA.

Atış serbest. Hastaneler bedava. İlaç bedava, okul bedava, Vergi hak getire. Hal böyle olunca elbette düğündeki herifin değdi doru saptama olarak karşımıza çıkacaktır… Azınlıkta kalacağız yani. Vay benim ülkem vay.

**************

SİGARAYA YİNE ZAM

Hem de bu sefer okkalı tarafından. Halkı yolmanın en kolay yolu. SİGARA, AKARYAKIT, ELEKTRİK, ALKOLE ZAM. Oturduğun yerden hiçbir hizmet vermeden hazineye para. ÖZAL mezarında rahat mı diyeceğim ama hiçte rahat olmadığına eminim. Onun için sormuyorum. Kullanan bedelini öder demişti. Ödüyoruz ama karşılığında hizmet bekleme hakkımız saklı olarak. Yol, köprü, tünel yapıyoruz diye övünüyorlar ama onların parasını kat be kat fazlasıyla dolarla bu halk ödüyor… Emeklinin maaşına zam yapıldı mı, yapılmadı mı o bile yönetim tarafından bilinmiyor. Ama halkın % 99’unun kullandığı ürünlere yapılan zamlar bilinerek yapılmakta… Ülke toprakları içinde altın çıkaran şirketler var. Devlete verdikleri miktarı kimse bilmiyor… Bazı iş adamlarının mallarına ve banka hesaplarına il kondu bu paraların akıbetini kimse bilmiyor. Ama aş pişirdiği tüp gaz bugün 500 TL OLDU BUNU HERKES BİLİYOR…

**************

LAF OLA BERİ GELE

1- Ev KİRALARININ FAHİŞ artışları karşısında vatandaşımı ezdirmeyeceğiz. Ev sahibi balta ile kiracısının evine daldı. İki gün önceki basanda çıkan haber

2- Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz… Tuzu kuru olanlar hariç ama insanların ezilecek yerleri kalmadı. Suyu tükenmiş limon gibi ezilmeye devam yani.

3- Kamuda tasarrufa gideceğiz. Bu sözün mürekkebi kurumadan bir valiye 12 milyar kuruşluk AUDİ alındığı haberi tüyler ürpertti. Boş ver kamuda tasarrufu de sen sigaradan aldığın paraları saymaya devam et.

4- LAF ola bere gel CÜMLESİ EŞLİĞİNDE KAÇ YÜZ YAZI YAZILABİLİR. Onu çöz bi zahmet

*

DÜŞÜNCENİNİ BİTTİĞİ YER

“ Açık ceza evinden 15 yabancı uyruklu kaçmış”

By: GAZETELER

Bizden not :

soru 1- kaçtı mı? Kaçırıldı mı?

Soru 2- Mail talimatı ile mi, alosu talimatı ile mi?

Soru üç : Cezaları neydi, kaç yıla mahkumdular?

Soru 4- hala ülkemiz topraklarındalar mı?

………………………..

ÇÜŞ

RÜTK. Pek seviyom bu kurumu. İkinci bir Adalet sarayı mensupları Mübarekler. Kafası kime bozulursa yapıştırıyor para cezasını, yapıştırıyor. Yayını kapatma. Karartma falan felan. Peki ülke gençliğini ŞİDDETE

ÖZENDİREN her kanaldaki dizileri onlarında hoşlarına gidiyor olmalı ki ellerini sürmüyorlar. Vur, kır, kes, biç, öldür .Sanki silah firmalarının reklam şirketleri gibi kanallar gözlerinin önünde dururken, doğruları söyleyenlere Ceza bileti kesiyor. Sen neymişsin be abi.

…………………………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit Temizlik işleri müdürü ACAR, İngiltere’de kanarya

Yarışmasına gitti. Madalya aldı mı bilemem ama kendisi iyi bir

Kuş yetiştiricisidir…

……………………………………………

KULAĞIINIZDA KÜPE OLSUN

TAŞ YERİNDE AĞIRDIR

ATASÖZÜ

………………………………………..

DOLAR VE AVRO

Futbol takımlarımız sanki yabancı para darphanesi gibi maşallah. Son iki ayda topçu pazarında harcadıkları dövizlerle bir modern İLÇE KURULABİLİRDİ. Tee Afrika’dan, tee cehennemin dibinden topçu alıyorlar keseden şakır şakır dövizimiz gidiyor. Bu yetmiyormuş gibi TÜRK futboluna sevdalı binlere gencimizi görmemezlikten geliyorlar. Mesela ARDA vardı onu bile elde tutamadılar. Ben aşırı yabancı topçu alımına karşıyım. Kendi toprağında, kendi terini döken gençlerimiz varken, iki üç maçta takımda yer buluyor, şakır şakır maaş alıp ertesi günü satılıyor.

**************

TEZEK

Sığır boku yani. Kalorisi çok yüksektir. İlkokula Erzurum’da başlamıştım. Manda, öküz, inek sürüsünün arkasında köy kadınları ellerinde büyük teneke ve kürek yerini kullandıkları teneke kapağı ile hayvan boklarını toplar, hemen dumanı tüterken tenekeye alırlardı. Hal böyle giderse yakında DOĞAL GAZ YERİNE DOĞAL ÖKÜZ BOKU YAKARIZ… Yakarız ama büyük baş sayımız azalmış. İthal öküzlerin bokları da pahalı olur malum dövizle geliyorlar.

**************

KADIN EVDE OTURMALI

Diyen man kafalılara dayak atar gibi son günlerde başarılı kadınlarımızın haberleri yayınlanıyor. Mesela Türkiy’nin ilk kadın doktoru SAFİYE ALİ’İNİ ADI (1894- 1952) Almanya’da bir caddeye verildi. Mesela Türkiye’nin ilk kadın AMİRALİ görevine başladı. Mesela Türkiye’nin ilk hava gösteri pilotu Avrupa’da tozu dumana katıyor. Mesela Türkiye’nin deniz dalış rekortmeni dünya rekorlarını kırmaya devam ediyor… Sizin gibi salya, sümük, kadın evde otursun, yemek yapsın akşam senin keyfini tutsun öyle mi geri zekalı pislikler… KADIN HER YERDE OLMAYA HAK KAZANMIŞTIR. Hastaneye gittiğinde kıçına iğne yapan, kanını alan, ateşini ölçen, ağzına zıkkım olası ilacı veren kim?

YORUM EKLE