Bigadiç’te motosiklet engelli Ramazan’ın hayatını kolaylaştırdı

Bigadiç ilçesinde, Topalak Mahallesinde oturan yürüme engelli Ramazan Aydoğan’ın, hayatı bir motosiklet tamircisinin yaptığı 3 tekerlekli üzeri kapalı araç ile kolaylaştı.

Bigadiç’te motosiklet engelli Ramazan’ın hayatını kolaylaştırdı

Bigadiç ilçesinde, Topalak Mahallesinde oturan yürüme engelli Ramazan Aydoğan’ın, hayatı bir motosiklet tamircisinin yaptığı 3 tekerlekli üzeri kapalı araç ile kolaylaştı. Motosiklet ile 22 kilometre olan Topalak’tan ilçeye gelen 35 yaşındaki Aydoğan, Balıkesir’e de gidip gelebiliyor.

Topalak Mahallesinde doğup büyüyen Ramazan Aydoğan, 2000 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.Bir süre tekerlekli sandalye kullanan Aydoğan, akülü sandalye sahibi olunca sevindi. İlçe merkezine ve Balıkesir’e gidiş gelişlerinde sıkıntı çeken Aydoğan’ın hayatını bir motosiklet tamircisi kolaylaştırdı. 3 tekerlekli motosikleti engelli kullanımına uygun hale getiren tamirci, üzerini de kapatırken Aydoğan’ın hayatını kolaylaştırdı. Evinde hazırladığı maket evleri satarak geçimini sağlayan Aydoğan, aracı ile ilçe merkezine ve Balıkesir’e rahatlıkla gidip gelebildiğini söyledi.

Hayata küsmediğini anlatan Ramazan Aydoğan, “ Topalak Mahallesinde oturuyorum. 2000 yılında bir trafik kazası sonucu yürüme hayatım bitti. Ancak, hayata küsmedim. Mücadeleye devam ediyorum. Aynı zamanda ortama ayak uydurmaya çalışıyorum. Hayatımı tekerlekli sandalyenin üzerinde devam ettirdim. Uzun süredir de akülü sandalye ile devam ettiriyorum. En büyük zorluklardan biri araç sıkıntısıydı. Sağ olsun bizim köyde motosikletçi Kadir ustamız var. Sağ olsun. Ben seni kurtaracağım dedi. Rahat kendi işini gör, bu seni taşısın dedi. Bir motor yaptı. Çok şükür akülü sandalye ile motorun içine girip kendim gidip geliyorum. Hayata küsmedim. Bir şekilde mücadele ediyorum. Elişi maket gibi işlerle uğraşıyorum. Hayatım bu şekilde devam ediyor. Balıkesir’e Üniversiteye gidip gelmem sıkıntı oluyordu. Şimdi kendi motorumla gidip geliyorum. Rahata kavuştum çok şükür” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2018, 12:35
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER