Bakımevi'nde geleceğe hazırlanıyorlar

Bakımevi'nde geleceğe hazırlanıyorlar

Burhaniye Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği projelerden biri olan Nur Çakıroğlu Albak Çocuk Gündüz Bakımevi hizmete devam ediyor.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, 100 öğrenci kapasiteli kreşin kayıtlarının devam ettiğini söyledi. Kreşlerin çocukların gelişiminde önemli rol oynağını belirten Başkan Deveciler, “Erken çocukluk dönemi, gelişimin en hızlı olduğu dönemdir. Bu nedenle okul öncesi eğitim, çocuklarımız için hayati öneme sahiptir. Çalışan ailelerimizin büyük ihtiyaç duyduğu tam gün ve yarım gün olarak kreşi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kreşimiz 3,4,5 yaş yavrularımızı kapsıyor. Uzman eğitmenlerimiz eşliğinde düzenli oyun, uyku ve yemek saatlerimizle çocuklarımızın fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal olarak gelişimlerine destek oluyoruz.” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Gündüz bakımevin ’de ki aktiviteleri de anlatan Deveciler, “İngilizce, drama, akıl- zeka oyunları, halk oyunları derslerinin yanı sıra, kreşte sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve öğleden sonra ikindi kahvaltısı verilmektedir. Yemek listeleri de doktor ve diyetisyenler tarafından çocuklara uygun menüler şeklinde hazırlanmaktadır.” dedi.

“VELİLERİN İŞ SAATLERİNE GÖRE AYARLANDI”

Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler saat ve ücretler konusunda da bilgi verdi. “Kreşimiz hafta içi her gün 07.30 ile 18.30 saatlerinde arasında hizmet vermektedir. Belirlenen ücret tarifesi de güncellendi. En düşük 575 TL, en yüksek bin 250 TL aralığında belirlenen ücretler ailelerin gelir durumuna bakılarak tahsil edilmektedir. Gündüz Bakımevinde kayıt işlemleri devam ederken, kayıt yaptırtmak isteyen vatandaşlarımızın Burhaniye Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerekmektedir” diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160