Burhaniye'de Melek Mosso fırtınası

Körfezin beklenen festivali, 33. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali Burhaniyelilerin, körfezin ve il dışından gelenlerin yoğun katılımı ile hız kesmeden devam ediyor. Her yaş grubuna hitap eden eş zamanlı etkinliklerle festivalin 3.günü ...

Burhaniye'de Melek Mosso fırtınası

Görüntü için : 

------------------------------------------------------------------------

Ören Meydan’ında Festivalin 3. Gününde Nazım Hikmet'in hayatının anlatıldığı Nar-ı Nazım tiyatro oyunu öncesi Yönetmen Osman Genç ile “Nazım’a Dair…” konuşuldu. Oyunun yazarı ve yönetmeni Osman Genç, Nazım Hikmet'i tanımak için şiirlerini anlamak gerektiğinden bahsederek hayatından kesitler anlattı. Nazım'ın şiirleri ile söyleşiye eşlik eden Sinan Karahan, usta şairin unutulmaz eserlerini "Nazım Hikmet Anısına" okudu.

Ören Amfi Tiyatro’da çocuklar için planlanan “Vikingler Doğa Koruyucuları” isimli müzikli danslı çocuk oyunu ile çocuklar ve aileleri keyifli bir akşam geçirdi. Açıkhava tiyatrosunda çocuk oyununu sahneleyen Toprak Sahne ekibine teşekkür plaketini ve yöresel ürünlerden oluşan hediye paketini, Burhaniye Belediye Meclis Üyeleri Songül Erkeskin ve Serap Bekiroğlu verdi.

İskele Meydanı'nda kurulan festival sahnesinde Grup Nostalji ile katılımcılar keyifli bir gece geçirdi. Anıl Aydınlıgil ve ekibinin dolu dolu sahne performansı katılımcıların beğenisini topladı. Hep bir ağızdan söylenen şarkılarla İskele'de festival rüzgarı esti.

Ortadirek Tiyatrosu’nun Nar-ı Nazım oyunu, Türkiye ve Dünya şairi Nazım Hikmet’in hayatının farklı bir bakış açısıyla izleyicilere sunarak izleyicileri Nazım'lı yıllara götürdü. Her şeye rağmen iki dünya savaşı arasında yetişmiş bir Nazımı ve onun üstündeki etkilerine değinip duyarlı insan yönü sahnelenen tiyatro oyununun sonunda izleyiciler oyunu ayakta alkışladı. Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Ahmet Sarıkaya, Ortadirek Tiyatrosuna festival anısına plaket takdim etti. "Mavi gözlü devi unutmayacağız" diyen Deveciler bu anlamlı gece için ekibe tüm Burhaniye adına teşekkür etti.

Ören Plajına kurulan konser alanındaki sahnenin konuğu Melek Mosso oldu. “Hayatım Kaymış”, “İlletim”, “Sabahçı Kahvesi” ,”Vursalar Ölemem” gibi birçok sevilen şarkısını sevenleri için söyleyen Melek Mosso için gelenler plajı doldurdu. Ören plajının hınca hınç dolduğu konserde, ünlü sanatçıyı sevenleriyle buluşturan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler sahneye çıkarak ünlü sanatçıya günün anısına plaket ve yöresel ürünlerden oluşan hediye paketini takdim etti.

Gençlere seslenen Başkan Deveciler, "Kış aylarından itibaren, yaz festivalimiz için gelecek sanatçıları gençlerimizin isteği doğrultusunda belirliyoruz. Siz istediniz biz Melek Mosso'yu sahneye çıkardık, sonuna kadar da arkasındayız.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2023, 14:53

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER