Burhaniye'de resifler törenle denize bırakıldı

Burhaniye'de resifler törenle denize bırakıldı

Burhaniye Ticaret Odası öncülüğünde başlatılan 'Geleceğe Hayat Bırakıyoruz Projesi' kapsamında resifler denize törenle bırakıldı.

Burhaniye Körfezinde su altı canlılığı ve dalış turizminin geliştirilmesi için yapay resiflerin suya batırıldığı etkinliğe, Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Tarım İl Müdürü Erkan Alkan, Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel, proje ortaklarının temsilcileri ve ilgililer katıldı.

Balıkesir; sanayi, tarım ve hayvancılığın yanı sıra su ürünleri potansiyeliyle Türkiye ekonomisinin önemli merkezlerinden biri olma yolunda bulunuyor. Etkinlikte yapılan sunum ve konuşmalarda, hayata geçirilen proje ile denize bırakılan resiflerin bölge balıkçılığı için önemli kazanımlar sağladığı ve ileriki zamanlarda da sağlamaya devam edeceği belirtildi. 

Vali Şıldak etkinlikte yaptığı konuşmada projenin su ürünleri yönüyle çok anlam ifade ettiğini belirtti. Şıldak, "Projenin, alternatif turizm bakımından çok değerli seçenekler sunduğunu, yeni bir açılım için fikir oluşturduğunu, bir örnek teşkil edecek çalışma olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu güzel coğrafyada bulunan Balıkesir'de, içinde bulunduğumuz periyotta uyumlu ve ahenkli çalışmaların bu şekilde sonuçlarını aldıkça hepimiz çok mutlu oluyoruz. Birçok gelişme ve çalışma hep birlikte başarılı bir şekilde ilerliyor. Su ürünleri bakımından baktığımızda Marmara'daki müsilaj sorunundaki bulunduğumuz noktada harekete geçerek yaptığımız yoğun denetimler ve çalışmalarla güzel sonuçlar elde ettik, etmeye de devam edeceğiz. Yine Ayvalık İlçemizde geçtigimiz kış yaşanan fırtına ve yağış sebebiyle oluşan zararlardan doğan bir gerçekle karşılaştık. Ulaştırma Bakanlığımıza Milletvekillerimiz ve  Büyükşehir Belediyemiz ile yaptığımız talep karşılık buldu ve iki noktaya barınak yapılıyor. Bunlar çok önemli girişimler ve önemli refleksler. Şu anda bizi burada buluşturan etkinlik İlçedeki uyumlu çalışmanın, kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin, proje yapma anlayışının bir ürünüdür. Proje, deniz ürünleri popülasyonunun artışına vesile olsun. Aynı zamanda İlimizdeki su sporlarının  gelişmesi için de bir hamle olsun. Balıkesir'in tarım ve sanayi şehri olmasının yanı sıra turizm şehri  olma gücünü de arttıran bu çalışmaya katkı sağlayan tüm kuruluşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından projeye destek olan ve emeği geçenlere plaket takdim edildi. Daha sonra yapay resiflerin denize bırakılması için gemilere yüklenmesiyle etkinlik sona erdi. (Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2021, 22:26
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER