Burhaniye’de sel suları denizi bulandırdı, kabaran deniz yollara taştı

Burhaniye’de sel suları denizi bulandırdı, kabaran deniz yollara taştı

     Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, dün gece yaşanan aşırı yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Madra dağından gelen Karınca Deresinin sel suları, Ören sahilinde denizi bulandırırken, kabaran deniz suyu da Öğretmenler Mahallesindeki Kordonboyu Caddesini göle çevirdi.

     Edremit Körfezinde dün gece yaşanan aşırı yağmur ve lodos fırtınası Burhaniye de de hayatı olumsuz etkiledi. Karınca Deresinden gelen sel suları Ören sahilinde denizi bulandırdı. Belediye ekipleri kabaran denizin getirdiği çöpleri temizlemeye başlarken, iş makineleri de Öğretmenler Mahallesi plajını kumdan set oluşturdu. Belediye de görevli kadınlar da Özgürlük Parkında denizin getirdiği çöpleri temizlemeye başladı.  Bu arada bazı vatandaşlarda denizin getirdiği işe yarayan malzemeleri toplamaya başladı.

RÖP. İSMAİL TALAY( 3.35)” Kasım ayı. Aralığa başladığımız şu süreçte fırtına ve lodosun güney batıdan bu kadar sert esmesi evlerimize giremeyecek hale getirdi bizi. Belediye bütün var gücü ile çalışıyor.. Ama altyapı yetersizliğidir ve saire bir şekilde bizi çok zorladı. Araçlarımız birçoğu çalışamaz durumda. Plajımız zaten şişti. Zaten deniz yükseldi bu tarafa geldi. Allah, insanların yardımcısı olsun. Netekim can kaybı yok. Mal bir şekilde yerine gelir ama can kaybı olmaması sevindirici. Belediyeyi biraz daha çalışmaya davet ediyorum”

Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2023, 13:51

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER