Burhaniye’de Tıbbı ve Aromatik Bitki Kursuna Kadın İlgisi  

Burhaniye’de Tıbbı ve Aromatik Bitki Kursuna Kadın İlgisi  

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM) 9.Tıbbİ ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu ilgi görürken, 80 kursiyerin 66’sıda kadınlardan oluştu. Kursiyerler salondaki derslere katılırken, sahada da uygulama yaptı.

    Burhaniye’de Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait Çiftçi Eğitim Merkezinde (BAÇEM)çeşitli kurslar düzenlenirken, 9’ncu Tıbbı ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu da başladı. 257 kişinin başvuruda bulunduğu kursa 80 kişi kabul edildi. 80 kursiyerin 66’sı da kadınlardan oluştu. Yurdun 25 ilinden gelen,  48 değişik meslek grubundan vatandaşlar salonlarda ders görürken, dün de sahada düzenlenen eğitime katıldı. Kurs 15 gün devam edecek. Kursiyerlere BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu ve Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Binbir ile Zakir Kuleli tarafından toprak tahlili, tarım alet ve makinaları ile çelikten fidan üretimi konularında bilgiler verildi. Anlatılanları can kulağı ile dinleyen kursiyerler eğitmenlere teşekkür etti.

İzmir Şirince’den geldiğini anlatan gastranom  Doğa Acar, “ Bir haftadır Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kursundayız.  Burada çok büyük bir sahamız var. Burada uygulamalı olarak bir sürü öğrenim görüyoruz. Çok mutluyum. Teşekkür ederiz herkesse. Çok güzel insanlar gerekten. Gönülden bizlere çok şey aktarıyorlar. Hepsine minnettarım” dedi. Ankara’dan gelen peyzaj mimarı Merve Başak da, “  Burada, kısmen Köy Enstitüsü modeli benimsendiği i için açıkçası bizim için çok değerli bir eğitim süreci oldu ve olmaya devam edecek diye düşünüyorum. Bütün hocalarımıza ve gönüllü olarak bu işe emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Çiftçi  İrem  Karabulut ise,”  Biz, katma değeri olan ve ülkemizde üretim açığı olan ürünleri tercih ettik. Toplamda 14 dönüm yerimiz de üretim yapıyorum.  Bu kursa katılma sebebim. Buradaki değerli hocalarımızın ve diğer üretici katılımcıların bilgilerini harmanlayarak yaptığımız üretimi daha da artırmak ve  bilinçli şekilde yapmaktır”  dedi. BAÇEM görevlisi Ziraat Teknikeri Elif Budak da, “ 80 kişilik  kontenjanımız var. 80 kişinin 66 tanesi kadın. Kadın girişimcilerin de bu işi yapmak istemesi bizi BAÇEM olarak çok mutlu ediyor. Sabahtan uygulamalı derslerimiz için eğitimlerimizi tamamladık. Öğleden sonra da sahaya çıktık. Burada toprak analizlerimizi yaptık. Toprak analizleri nasıl alınır, alet ve makinelerimizi nasıl kullanıyoruz,  hangisi ne işe yarıyor bunları öğrendik. Çelikleme  uygulamasını yaptık. Burada olmaktan çok mutluyuz.  Girişimcilerin  içinde  bankacıdan doktora kadar çeşit meslek sahipleri var. Bu işi yapmak için buraya gelen eğitim alan insanları görmekten çok mutluyuz”  dedi.

(Sefer Talay)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160