Deniz ve Yüzeysel Su kirliliği Sebepleri ve Çözüm Raporu Sunuldu

Deniz ve Yüzeysel Su kirliliği Sebepleri ve Çözüm Raporu Sunuldu

Burhaniye Belediyesi Ekim ayı olağan Meclis toplantısında Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Kırsal alan, Tarım ve Balıkçılık Komisyonunun titizlikle hazırladığı, deniz ve yüzeysel su kirliliği raporu; Komisyon Başkanları Tarık Erdil ve Hasan Küçükdereli ve komisyon üyeleri Murat Turhan ve Derya Bayındır tarafından ilçe sakinleri bilgilendirilerek yetkili kurumlara sunulmaya başlandı.

Burhaniye’nin yıllardır yaşadığı bir soruna çözüm arayışları için titizlikle çalışan komisyon üyeleri, ilçede yaklaşık 4 bin konut ve 15 bin nüfuslu Orjan, Denetko, Haberkent, İMKO siteleri Başkanları ve BURÇEP( Burhaniye çevre platformu) ile bir araya gelerek hazırlanan raporu paylaşıp, sorunun çözümü noktasında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yaptı. Komisyon başkanı ve üyeleri Balıkesir ilçeleri arasında en kapsamlı çalışmanın Burhaniye’de yapıldığını ve bu çalışmanın diğer ilçelere de örnek olmasını temenni ettiklerini ve konuyu gündemde tutarak sorunun takipçisi olacaklarını belirttiler.

Kaymakam MEMİŞ; “Konunun takipçisi olacağım.”

Büyükşehir Belediyesi Körfez Koordinatörü Kazım Arslan, BASKİ Müdürü Aşkın Arslan ile bir araya gelen Çevre ve sağlık Komisyonu Başkanı Tarık Erdil, Kırsal Alan ve Tarım Balıkçılık Komisyonu Başkanı Hasan Küçükdereli, Sağlık işleri Müdürü Barış Hakan ve Çevre Kontrol Müdürü İsmail Aktaş hazırladıkları raporu Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’e sunarak ortak fikir alışverişinde bulundular. Kaymakam Memiş soruna dikkat çekerek takipçisi olacağını söyledi.

Komisyon üyeleri çalışma ile ilgili yaptığı açıklamada, sorunun çözümü için işletmelerin ivedilikle atıksu yönetimini uygun şekilde yapmaları ve arıtma kapasitelerinin arttırılması, arıtma tesislerindeki makina ve ekipman ilavesi ile modernizasyonun gerekliliğini vurgulayarak çalışmanın gerek Valilik ve gerekse Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri nezdinde tüm yetkili mercilerle gerekli iletişim sağlanarak, sorunun paydaşları ile çözüm arayışlarının süreceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2021, 19:41
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER