Edremit Körfezin deniz ve dere kirliliği çevrecileri harekete geçirdi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Edremit Körfezinde yaşanan deniz ve dere kirliliği  çevrecileri harekete geçirdi. Orjan Tatil Sitesi sahilinde toplanan yaklaşık bin 500 dolayındaki çevreci, kirliliğe tepki gösterirken yetkilileri göreve çağırdı.

Edremit Körfezin deniz ve dere kirliliği çevrecileri harekete geçirdi

Görüntü için : Edremit Körfezin deniz ve dere kirliliği çevrecileri harekete geçirdi Video - Körfezde Haber - Kuzey Ege'nin Sesi video izle (korfezdehaber.com)

Edremit Körfezinde 230 site yöneticinin oluşturduğu Siteler Birliğinin başlattığı eyleme Burhaniye ve Edremit Çevre Platformları da destek verdi. Orjan tatil Sitesi sahilinde müzik eşliğinde başlayan eylemde, ilgililer duyarlı olmaya çağrılırken, yapılan konuşmalarda dere kirliliğinin önlenmesi ve arıtması ve kanalizasyonu olmayan sitelere de arıtma ve kanalizasyon yapılmasını istendi.  Burhaniye de bulunan Orjan, İmko, Denetko ve Haberkent Sitelerinin de destek verdiği etkinlikte yetkililer göreve  çağrıldı. Onlarca pankart taşıyan duyarlı vatandaşlar yaptıkları konuşmalarda yaşanan kirliliğe dikkat çekti. Önemli bir konu için bir araya geldiklerini anlatan konuşmacılar, “Dereler ve denizler kirlendi. Denize girenler hastalanıyor. Ama biz muhatap bulamıyoruz. İleri arıtma istiyoruz. Kanalizasyonu olmayan yerlere kanalizasyon yapılsın. Dereleri ve denizleri kirletenlere caydırıcı cezalar uygulansın ki bir daha doğayı kirletmesinler. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Doğanın çığlığı duyulsun istiyoruz. Büyükşehir Küçükşehir diye sorumluluktan kaçmayın. Denize pislik atılmasın. Bizim isteğimiz bu. Biz devletin yanındayız. Devlet bize güç versin. Hep beraber dere ve denizlerimizi temizleyelim” dedi. Onlarca pankart taşıyan vatandaşlar, konuşmacıları alkışladı. 15 Ağustos ta Edremit’in Güre Mahallesinde de aynı şekilde basın açıklaması yapılacağı açıklandı. Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Balıkesir İl Çevre Müdür Yardımcısı Gökhan Öktem, yörede denetimlerin devam ettiğini anlatırken, “ Yöredeki arıma tesisleri yetersiz kalmaktadır. Edremit Körfezinde yaz aylarında nüfus çok artmaktadır. Bunun içinde tesisler yetersiz kalıyor. Bu yüz den şikayetler çok fazla. Denetimlerimiz devam ediyor.   Çevreyi kirletenlere cezalar uygulanmaktadır. Uygunsuz arıtma tesislerine ceza yazıyoruz” diye konuştu.

(Sefer Talay)

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2023, 17:31

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER