Esnaf odası başkanları bir araya geldi

Esnaf odası başkanları bir araya geldi

Vali Hasan Şıldak körfez bölgesinde faaliyet gösteren esnaf odalarının başkanlarıyla Burhaniye’de gerçekleştirilen yemekte bir araya geldi. 

Yemeğe Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan ve körfez bölgesinde faaliyet gösteren esnaf odalarının başkanları katıldı. 

Oda başkanlarının talep ve varsa sorunlarını karşılıklı fikir alışverişi ile aktardıkları yemekte konuşan Vali Şıldak körfez bölgesinin sorunlarını yakından bildiklerini söyledi. Körfez bölgesine bütün kurumlarla özellikle yoğunlaşıldığını belirten Şıldak, “Körfez bölgemiz bilhassa yaz aylarında nüfus ve turizm hareketliliğinin en yüksek olduğu ve yapısal olarak da bazı sorunların büyümekte olduğu bir coğrafya. Buradaki meselelerin hız kazanması bir anda oluyor, o yüzden buraya özellikle yoğunlaşılmasını istiyorum. Bizim temel görevimiz insanların huzurunu, asayişini, güvenliğini sağlamak. Burada uyuşturucu  ve hırsızlık olmak üzere iki başlıktan söz edildi.  Birinci mesele bu bölgedeki genel asayiş konusu, ikinci mesele ise trafik sorunu. Bölgemizde ciddi bir trafik hareketliliği var. Gerek Edremit şehir merkezi gerekse Ayvalık şehir merkezinin trafik sorunları, bir an önce ele alınması gereken büyük ihtiyaçlar. Bir de tabii İzmir-Çanakkale hattı var. Akçay, Altınoluk, Zeytinli bölgesinde bilhassa yaz aylarında yaşadığımız büyük trafik sıkıntıları var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Karayollarımız ile birlikte bir proje hazırlığı içerisinde. Akçay'daki ve daha ilerideki kavşaklarda yaşanan trafik sıkışıklığını çözmeye yönelik adımlar atıyoruz.” şeklinde konuştu. 

Vali Şıldak uyuşturucu ile mücadeleye de yer verdiği konuşmasında, “Uyuşturucu sadece bu bölgenin, İlimizin değil tüm Türkiye'nin ve dünyanın meselesidir. Geçen yılın aynı dönemi ile kıyasladığımızda ele geçirdiğimiz uyuşturucu madde miktarında 2,5 kat artış var. Operasyon sayıları, tutuklanan kişi sayıları da bir o kadar artmış durumda. Bununla topyekün mücadele etmeliyiz. Bu mücadelede toplumun desteğinin de olması gerekir. Devlet ve millet olarak el ele vereceğiz, fırsat vermeyeceğiz. Bir de yürüttüğümüz Uyuşturucu İle Mücadele Projesi’ne başvuru yaptıracağız. Desteklerimizle tekrar hayata tutunanlar var. Halkımızın, bilhassa esnafımızın özellikle uyuşturucu konusunda desteğine ihtiyacımız var. Burada konuşulan tüm konular çözebilir nitelikte. Bu konuların kararlı bir şekilde üzerine gidersek, hepsini çözeriz. “ ifadelerini kullandı. 

Pandemiyle Mücadelede en güçlü silah olan aşılama konusuna da değinen Şıldak; “Aşılama noktasında Sağlık Bakanlığı bir uygulamasını değiştirdi. İki aşı olanların 3üncü aşı olması için 6 aylık süre verilmişti. Dün itibariyle bu kural değişti ve 6 aylık süre 60 güne, yani 2 aya düşürüldü. 2 Aylık süresi dolan herkes 3üncü aşıyı olabilir. Sizler de esnafımızı bu konuda bilgilendirin.” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160