Gedikoğlu açıkladı: "Yaparsa yine AK Parti yapar. Burhaniye’de su sorunu çözülecek"

Gedikoğlu açıkladı: "Yaparsa yine AK Parti yapar. Burhaniye’de su sorunu çözülecek"

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ak Parti İlçe Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu, Ören ve Öğretmenler Mahallesindeki su sorununun çözümü için çalışma başlatıldığını açıkladı. BASKi’nin çalışma başlattığını anlatan Gedikoğlu, sorunun Ocak ayı sonuna doğru çözülmüş olacağını söyledi.

   Burhaniye’de Ören v e Öğretmenler Mahallelerinde yaşanan su sorununun takipçisi olduklarını anlatan Ak Parti İlçe Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu, BASKİ’nin sorunun çözümü için çalışma başlattığını söyledi. Konu ile ilgili olarak vatandaşları bilgilendirmek istediklerini anlatan Gedikoğlu, “Yaparsa AK Parti yapar. Burhaniye Ören Mahallesi ve Öğretmenler Mahallesi içme suyu şebekesi Şarköy Kırsal Mahallesinde bulunan bin 500 m³ ve 1000 m³ kapasiteli şebeke depolarından beslenmektedir. Özellikle 2022 yılı ortalarında Çanakkale-İzmir Karayolunun batısında yoğun tarımsal yeraltı suyu kullanımı ve aşırı çekim sonucunda kıyı alüvyon akiferinde deniz suyu girişimi olmuş, bin 500 ve 1000 m³ lük depoları besleyen Duran Kuyu, Kuleli Kuyu, Ağar Kuyu, Civan Kuyu ve Ağacık kuyularındaki yeraltı suyu tuzlanarak elektriksel iletkenlikleri artmıştır. İlk etapta Kuleli kuyu, Duran kuyu ve  Ağar kuyuları sistemden çıkarılmış ve arz edilen suyun miktarı azalmıştır. Bunun üzerine söz konusu bölgeyi Burhaniye şehir şebekesinden beslemek üzere 3 bin 600 m Ø225 mm HDPE hat çekilerek sorun kısmi olarak çözülmüştür. Ayrıca Seklik 1000 m³ lük depoyu beslemek üzere Burhaniye BASKİ Şantiyesi içerisinde sondaj kuyusu açılmış ve devreye alınması için terfi hattı bağlantısı yapımına başlanmıştır.

Gelinen noktada,  Civan Kuyu ve Ağacık kuyuda da tuzlu su girişimi başladığından elektriksel iletkenlik artmıştır. Bu aşamada yeraltı suyu kalitesi iyi olan Çınarlı Kuyu çevresinde önümüzdeki hafta sondaj makinesi sevk edilerek yeni sondaj kuyusu açılmasına başlanacaktır. Kalitesi iyi olan mevcut sondaj kuyularında kuyu inkişafı ve temizlik çalışmalarına başlanmıştır. Kuyu temizliği çalışmaları sunucunda basılan su miktarı arttırılması hedeflenmektedir. Bununla birlikte sorunun köklü olarak çözümlenmesi için Burhaniye şehir şebekesini besleyen 5000 m³ lük ana depodan Seklik bin 500 m³ lük depoya cazibeli iletim hattı yapılması planlanmış olup ocak ayı sonuna doğru isale hattı imalatı tamamlanarak sorun giderilecektir. Kamuoyuna bilgisine sunulur” diye konuştu.

  (Sefer Talay)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER