Gömeç’te Termal zedeler dernek kurdu

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, 10 yıl önce ‘Torununuzun torununa kalacak, ucuza almak için temelden girin’ sloganı ile satışa çıkan Yaşam Termal tesislerinden devre mülk satın alan vatandaşlar, mağduriyetlerini gidermek için dernek çatısı altında bir araya geldi.

Gömeç’te Termal zedeler dernek kurdu

Mağdurların oluşturduğu, Yaşam Termal zedeler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 21 Ekim Cumartesi günü Burhaniye Ahmet Akın Kültür Merkezinde olağan genel kurulunu yapacağı açıklandı.

  Gömeç’in Karaağaç Mahallesinde, 10 yıl önce yapımına başlanan Yaşam Termal tesislerinin bu güne kadar hak sahiplerine teslim edilememesi tepkilere neden oldu. Bu güne kadar sosyal medyada oluşturdukları sayfalarda seslerini duyurmaya çalışan mağdurlar,  şimdi de Yaşam Termal zedeler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurdu. Mağduriyetin büyük olduğunu anlatan asker emeklisi Mustafa Umay, “ Turkiye'nin her yerinden binlerce aileye devre mülk satışı yapan firma 10 yıldır parasını ödemiş olan ailelere devre mülklerini teslim etmedi. Mağdurlar olarak bu güne kadar,  sosyal medya sayfaları oluşturup mağduriyetlerimizi,  sesimizi duyurmaya çalıştık Şimdi ise dernek çatısı altında bir araya geliyoruz. Firmanın borçlarından dolayı ipotekli olduğundan, bankalar tarafından el konulmasından endişe eden üyeler tüm resmi kurumlardan yardım istiyor.10 yıldır mağdur edilen aileler firma sahipleri tarafından oyalanıyorlar. Mülklerimizin vergilerini her yıl ödüyoruz. Gömeç ilçesinde yaşam termal kaplıcaları aqua park ve deniz kıyısında da tesise ait çay bahçesi tahsis edileceği sözü verildi. Tüm ailelere psikolojik baskıyla sözleşme imzalatıldı, para alındı.10 yıldır hizmet bekleyen üyeler ne satabiliyor, ne de kullanabiliyor. Bin 250 üye tapulu, 712 üye tapusuz, sözleşmesi ve ödemiş olduğu banka dekontları ve senetleri ile birlikte hak mücadelesini sürdürmektedir.  Üyelerin yarısı vefat etmiş, kullanmadığımız devre mülkün vergisini ödüyoruz. Alacak davası açsak ta paramızı geri alamıyoruz. Balıkesir Valiliği, belediyeler,  kaymakamlıklar ve Meclise sesimizi duyurmamıza rağmen kimse ilgilenmedi. Hâlbuki su çıkarma yetkisi veren, bu termal otele yap yetkisi veren kanunlar şimdi neden mağduriyetimize sahip çıkmıyor. Firma yetkilileri tesisi ne üyelere veriyor, ne de makul fiyata satılığa çıkarıp ilana koyuyor. Bunca insanın 10 yıllık birikmiş hakkı ne olacak. Firma yetkilileri çözüm üreteceği yerde, şikâyet ettiğiniz için olmuyor diyerek üyelerin mağduriyetini ikiye katlıyorlar. Yaşam Termal zedeler zor durumda. Bu güne kadar sesimizi duyurmak için çok caba harcadık. Şimdi de Gömeç de Yaşam Termal zedeler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurduk. 21.Ekim Cumartesi günü Burhaniye Ahmet Akın Kültür Merkezinde olağan genel kurul toplantısını yapacağız. Bin 962 Yaşam Termal zedeyi toplantımıza bekliyoruz” dedi.

(Sefer Talay)

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2023, 16:05

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER