Gül hanım Çöpe Atılan Halı ve Kilimleri geri dönüştürüyor

Tekstil emeklisi Gül hanım çöpe atılan halı ve kilimleri ekonomiye kazandırıyor

Gül hanım Çöpe Atılan Halı ve Kilimleri geri dönüştürüyor

Burhaniye ilçesinde, tekstil emeklisi Gül Bayram oğlu, çöpe atılan eski halı ve kilimleri ekonomiye kazandırıyor.  Eski halı ve kilimlerden yastık, kırlent ve çanta gibi ürünler yapan 3 çocuk annesi Bayram oğlu, işini severek yaptığını söyledi.

İstanbul’da  tekstilden emekli olan Gül Bayram oğlu, eski halı ve kilimlerin çöpe  atılmasına gönlü elvermeyince Kavak dibi Caddesinde kurduğu atölye de üretime başladı.  Eski halı ve kilimlerin sağlam olan bölümlerini ayıran Bayram oğlu, bunlardan tabak altlığından kaftana kadar  çeşitli eşyalar üretmeye başladı.  6 ay açtığı işyerinde üretime devam eder Bayram oğlu, işini severek yaptığını söyledi.

RÖP:GÜL BAYRAMOĞLU( 3.37)” Ben eskiden genç kızlığımda İstanbul da tekstilde çalıştım. Tekstil emeklisiyim. Sonra eşim rahmetli olduktan sonra boşlukta kaldım. Boşlukta kalınca oğlum da bana işyeri açalım anne sana dedi. Böyle işli halı kilim alıyoruz. Allah,bin kere razı olsun. Oğlumuzun sayesinde biz o eski kilim ve halıyı yastık, çanta, sufle onları yapıp böyle geri dönüşümü  katkı sağlıyoruz. Cicimden kilimden halıdan eski yırtık pırtık annelerimizden ninelerimizden kalan bunları değerlendiriyoruz. Yani çok güzel bir iş yaptığıma inanıyorum. Çünkü bunların hepsi çöplere gidiyordu. Ve çöplükten toplayan insanlar getiriyor zaten bize. Biz bunları parayla alıyoruz. Ve kesip değerlendiriyoruz. Geri dönüşüm sağlıyoruz. Sufle yapıyoruz. Çanta yapıyoruz. Kırlent yapıyoruz.İstenen sipariş üzerine istenen her şeyi yapıyoruz. Tablo yapıyoruz. Mesela eski çok antika halılar gelince isteyenlere kaftan olarak da yapıp satıyoruz. Onun için işimi severek yapıyorum. 67 yaşımdayım. Ve hiç sıkılmadan bunalmadan bu işi yapıyorum”

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER