Körfez'de etin adresi 'Kasap Ahmet'

Körfez'de etin adresi 'Kasap Ahmet'

Balıkesir'in şirin ilçesi Burhaniye'nin Ağacık köyünde dededen toruna "Kasap Ahmet" etiyle neredeyse ülkenin birçok kentine ünü yayılmış.

Başka kentlerden kargoyla ürün talebinde bulunuyorlarmış. Kasap Ahmet, "Bu mesleği babamdan öğrendim, babam da babasından öğrenmiş yani çengel kasaplığından geliyoruz. Şimdi bu bayrağı oğlum Mert’e devredeceğim" diyor.

Türkiye’de en güzel etlerin Körfez Bölgesi'nde olduğunu söyleyen Kasap Ahmet, " Bizim etlerimiz yüzyıllardır burada yetişen dana ve kuzulardan elde edilmektedir. Bizim hayvanlarımız doğal besleniyor dağlarda kekik yiyorlar onun için etlerimiz çok lezzeti. Bizden et alan dostlarımız müşterimiz değil arkadaşımız dostumuz bu yıllardır böyle devam ediyor. Ben nasıl kasaplık mesleğini babamdan öğrendiysem zamanından babamdan et alan dostların çocukları bu gün benden et alıyorlar. Bu da bizi bir aile yapıyor.

Bakın size bir şey söylemek istiyorum Benim eşim Şerife gerçekten çok iyi bir kasap et işlemesini çok iyi biliyor dükkânda ben olmasam eşim dostlarımızın istediği eti hazırlıyor ve veriyor. Eşim Şerife'ye teşekkür ediyorum.

Bizi bilen bilir buraya et almaya gelen dostlarımız sucuk yemeden dükkân dan gitmezler. Şimdi bu dükkân bize yetmiyor hemen yan tarafta görüyorsunuz üç katlı bir bina yapıyoruz. Burada bir katta et işlenecek, bir katta satış olacak teras katında yöresel kahvaltı ve ızgara yemek yiyebilecekler. Yaz ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. Bizim etin tadını alan başka yerden et aldığında farkı görüyor. Bakınız bizim dostlarımız yazın sonunda yaşadıkları kente giderken kilolarca et alıyorlar. Sırf et almak için buraya geliyorlar.

Dükkânda etin dışında yöresel ürünler de satıyoruz, gerçekten çevre köylerde yaşayan hemşehrilerimizin üreticiliğini yaptığı, bal, yumurta, tereyağı, salca, keçi peyniri zeytin ve zeytinyağı gibi ürünleri de satıyoruz.

Bakın siz de buraya kaç oldu geliyorsunuz ve yeri geliyor saatlerce bekliyorsunuz. Ürünlerimizden memnun olmasanız gelmezsiniz. Kargoyla ülkenin her yerine bu dükkân da gördüğünüz ürünleri gönderebiliyoruz" diye konuştu.

(Doğan Prepol Poroviç)

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2023, 14:18

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER