Pelitköy'ün Giriş Yolu ve Meydanı Yenileniyor

Burhaniye Belediyesi Pelitköy Mahallesi girişi ana yolu ve meydanı yeniden yapıyor.

Pelitköy'ün Giriş Yolu ve Meydanı Yenileniyor

Burhaniye ilçesine bağlanmadan önce Pelitköy Belediyesi tarafından 1999 yılında yapılan ve o tarihten itibaren bozulma ve yıpranmalardan kaynaklı sürekli şikayet konusu olan Pelitköy mahalle giriş yolu, Burhaniye Belediyesi tarafından komple sökülerek yenileniyor.

Köy girişinden başlanarak Atatürk Anıtının olduğu Meydan düzenlemesi ile birlikte tamamlanacak çalışmada yaklaşık 500 metre uzunluğunda olan yola 5 bin m2 parke taş döşeyecek olan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahalle girişinden itibaren yol söküm işlemlerine başladı.

Vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in talimatıyla parke taş yol söküm çalışmaları, Pelitköy düğün salonu ve sağlık ocağının da bulunduğu ana caddede başlatıldı.

12 metre genişliğinde ve yaklaşık 500 metre uzunluğunda olan caddeye, parke taş yol yapımının yanı sıra, 3 metre sağlı sollu yaya kaldırımı ve bunlara bağlı yağmursuyu geçiş olukları da döşenecek.

Yapılan çalışmayla Pelitköy’de yaşayan vatandaşların en önemli sorunlarından birinin daha çözüme kavuşturulacağını belirten Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Pelitköyümüzün çehresini değiştirerek modern bir görünüme kavuşturuyoruz. Vatandaşlarımızın yıllardır bizlere yönelik şikayetlerini dikkate alarak 1999 da yapılmış ve yılların verdiği yorgunlukla yıpranmış mahalle ana yolunu meydana kadar yenileyeceğiz” dedi.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160