Plaj Voleybolu Avrupa Kupası maçları Burhaniye'de başladı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV) bu yıl ilk kez düzenleyeceği Plaj Voleybolu Avrupa Kupası organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Voleybol Federasyonu ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Ören Plajında başlayan ve 4 gün sürecek karşılaşmalara 16 ülkeden 40 takım katılıyor.

Plaj Voleybolu Avrupa Kupası maçları Burhaniye'de başladı

 5-8 Ekim 2023 tarihlerinde Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Ören Plajı’nda başlayan karşılaşmalar Pazar günü yapılacak final maçları ile sona erecek. Organizasyona kadınlar ve erkeklerde Türkiye’nin yanı sıra Avusturya, Azerbaycan, Çekya, Estonya, Ermenistan, Fransa, Hırvatistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi,  Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Moldova, Slovenya ve İspanya olmak üzere toplam 16 ülke katılım gösteriyor.

Röp. Voleybol Fedarasyonu Plaj Ve Kar Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci(2.16)” Türkiye Voleybol Federasyonu ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sahipliğinde Balıkesir Burhaniye Ören Plajında, dünyanın ilk uluslararası Kulüpler Avrupa Kupası organizasyonunu düzenliyoruz. O açıdan çok mutluyuz. Ve gururluyuz. Çünkü dünyada bir ilk kez burada Voleybol Federasyonu ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bir ilke imza atıyoruz. Avrupa’dan 11 ülkeden 40 takımın 20 kulübün katıldığı bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. 20 kulüp burada Avrupa Kupasını kazanmak için 4 gün boyunca mücadele edecek. Grup müsabakaları ile başlıyoruz. Arkasından PLayof ile finale doğru gideceğiz. Perşembe günü maçlar sabah itibarıyla başladı. Akşam, gece saatlerinde de maçlar olacak. Cuma, Cumartesi Pazar bütün gün boyunca saat 10.00 ile akşam 20.00 ye kadar maçlar devam edecek. Pazar günü de final oynanacak. Voleybol Federasyonu You Tube kanalından canlı olarak maçları ayrıca yayınlıyoruz. Tüm halkımızı Burhaniye Ören Plajına bekliyoruz”

Röp. Balıkesir Büyükşehir Spor Şube Müdürü Uğur Baysal( 3.14)”Bu Sene Dünyada İlk Defa planlanan ve uygulamaya geçen Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz. Çok mutluyuz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın vizyonu doğrultusunda iki deniz bir şehir yeşil ve mavinin buluştuğu gençlik ve spor kenti Balıkesir olarak Ören’in bu güzide kumsalında daha önce yapmış olduğumuz organizasyonlardaki başarılarımızdan dolayı çıtayı bu sefer biraz daha üst seviyelere taşıyıp Avrupa Kulüpler Şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz. Bu özel bir turnuva. 16 ülkeni katılımı ile Balıkesir’imiz Burhaniye Örenimiz de misafir ettiğimiz sporcular ile bu gün turnuvaya 9,5 maçları ile başladık. 16 takımda yer alan sporcular, antrenörler ve idarecilerin akşam gala yemeğinde bizlerle paylaşımlarında bu turnuvadan,  burada olmasından ve organizasyondan çok memnun olduklarını dile getirdiler”

(Sefer Talay)

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2023, 11:28

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER