Bursa 'Foto Fest' Kutsal Zetin Ağacının Peşinde

Bursa 'Foto Fest' Kutsal Zetin Ağacının Peşinde

12.Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali 02-09 Aralık tarihlerinde Bursa KENT KONSEYİ,+BUFSAD+TÜRKSOY beraberliği ile Koordinatörlüğünü 9 Eylül Üniversitesi Fotoğraf bölüm başkanı Doç.Dr.A.Beyhan Özdemir ve Onur konuğu Prof.Dr.Güler Ertan katılımına 22 yabancı ülke ile 24 Türkiye illerinden Fotoğraf severlerin eserleriyle Binin üzerinde( Kökler) temasını tanımlayan binin üzerinde basılı fotoğraf ve 45 ad gösteri ile sanat severlerin yoğun ilgisiyle ve geniş bir katılımla Merinos AKKM salonlarında açıldı.

Benimde 6 dk.bir gösterim (Mitoloji +–Fidan+Hasat zamanı+(,Fabrikalar ve Müzeleri konu olarak belgesel bir ZEYTİN gösterisi ile katılmam, eski dostlarım ile sanatı yudumlamam, Edremit körfezini tanıtmam ayrı bir mutluluktu benim için.(bu arada Abit Kullebi dostum Havran mezar taşlarını fotoğraf olarak sergilemişti.)

Katılımcı eğitmenlerimiz…Zula Rabiovska (İngiltere) Vera Hadzhiyska (Bulgaristan) Zsuzsanna Fodor (Romanya) Lynn Gilbert (ABD) TÜRKSOY üyesi ülkeler, Öğr.gör.Seyhan Sayar,Doc.Dr.Gökhan Birinci,Prof.Dr.Tansel Türkdoğan ,Tahir Ün, Dora Günel,Timurtaş Onan,Osman Ülper,Yusuf Aslan,Özcan Yurdalan,Engin Güneysu…….

Gösteriler……Usta Çırak+Kapodokya kiliseleri+Konar göçer şenliği+Akkıznine+1945 yıl öncesi ustalarımız+Kofu+Agaç heykel+Abide+Kırgız düğünü+Kültürümüzde Keçe+Bir parça SREBRENİTSA+Dedem+Rahvan+Hayatın izleri Dövme+Anadolunun ruhu+Türklerin dana bayramı+Kurgu+Şeb-i aruz gecesi+Yukarı karada köyü+Borak düğünü+Yüzler+Mevlevilik ve sema+Son zeytiin+Duvardaki izler+Başımdaki dünya+Hayat devam ediyor+Döngü+İstanbulun hanları+Fıcıcı İsmail amca+Kuşlar+Bir efsanedir kılıç kalkan+Kafkaslardan balkanlara+Atlı cirit+Köklerimle güçlüyüm+Girit izinde Mudanya+112 yıllık gelenek PAVLİ+Kırgistan+Şilebezi+Topraktan hayata+Gobustan milli park+Çepniler+Havrandan,Ahlata Osmanlı mezarları+Ezidiler ve mağara köyü+Ahlat Selçuklu mezarlığı+Esat Ulumay Müzesi

Belgesel Zeytinde Genel anlatım…..(kutsal kitaplar ve Ressamların tablolarında belirtilmiş)

+Tabor dağı-Hebron vadisinde gömülen Hz.Adem,in kabrinde 3 ağaç yeşerir ,Zeytin,Sedir ve Selvi

+Yunan mitolojisinde Athena,Tanrılar yarışmasında Zeytin ağacının doğuşunu gerçekleştirir.elindeki mızrak şavaşı,zeytin dalı barışı,ve baykuşbilgeliği temsil eder.

+Nuh tufanından sonra yaşam belirtisi güvercin ağzındaki zeytin dalı,Zeytin ağacının ölümsüzlüğünü, bütün ağaçların ilkini temsil eder. Tarihler boyunca kutsal kitaplarda yer verilmiş refah ve bolluğu temsil eder. Sıvı altındır. Anayasalarla koruması ve kralların taç larıyla kutsallığı anlatılır.

+Ekim ayı erken hasat Kanser önleyici ve tedavi özelliği (Ulouropin-Hücre yenileme) vardır.Kalp damar sağlığı için önemlidir.A-C-E  vitaminleri ile kalsiyum,fosfor,kükürt,klor,mağnezyum mineralleri vardır.

+Taş baskı (Sulu baskı) veya  Soğuk sıkım Kontini olarak  işlem görür.Zeytin çayı,Zeytin kremleri.zeytin sabunları ,zeytin sütü gibi çeşitli ürünleri doğal meyva suyu olarak çeşitli ürünleri vardı.

+Zeytini tanımak için kesinlikle tatillerimizde Özellikle.Çanakkale –Küçükkuyu+Urla ve Kuşadası müzeleri ziyaret edilmeli,Tarihin ilk fabrikası KLOZOMEN ziyaret edilmeli,Seferi hisardaki,Umay NİNE  ağacı ziyaret edilerek,Bizden önce var olan,bizden sonrada var olacak ölmez ağacın varlığı incelenmeli.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER