Canbey

CANBEY

CHP Balıkesir vekili SARI’ya yanıt verirken lisanın ayarı bozulmuş. Ama bu söylemlerini yaparken aynaya bakmadan…! “Laf sizin icraat bizim işimiz” diye ağzından kaçırıvermiş. Ve bu açıklamasını yaparken devam etmiş ahlaki bir ifade ile. Şöyle devam ediyor CANBEY; Ünvanı ayrıca doktor branşı nedir bilemem… “EŞEK SEMERİYLE, YİĞİT ESERİYLE ANILIR” Bu ifade ne doktoru olduğunu bilmediğim bir vekilden… CHP’yi eşek olmakla suçluyor. Yani… Bak hele hani şu “Edremit’e bölgenin en gelişmiş hastanesini yapıyoruz, parası çıktı iki aya kadar temelini atacağız “ diyen İCRAATÇI TAKIMI. Orta yerde ne hastane temeli var, ne kurdela. Bu söyleminin üzerinden 2 yıl geçti. Üstüne üstlük hastaneyi yapıyoruz temelini atacağız dedi yer FAY hattının üzeri. 5 GÜN ÖNCE bakan ÖZHASEKİ , “FAY HATLARI ÜZERİNE KULÜBE BİLE YAPTIRMAYACAĞIZ” dedi… Eserinizle anılıyorsunuz CANBEY. Güldüm elbette.

Mesela Edremit ARITMASI. Körfez mok kokusu ile yaşıyor, deniz sizlere ömür. Akçay’ın boklu PİNA DERESİNİN DENİZE AKTIĞI YERE mavi bayrak DİKTİNİZ ESERİNİZLE NE KADAR ÖVÜNSENİZ AZDIR… Bu bayrağı diken SARI’nın takımı mı? Semeri herkes yapamaz ayrı bir sanat türüdür. Keşke semer yapanlar çoğalsa. Zeytinli kavşağı ve Akçay kavşağı açılışlarına gelseydiniz eseri görürdünüz. Öye ya eser eserdir… Ben ne SARI dinlerim, ne turkuaz. Benim rengim insanlara gözle görülür, elle tutulur hizmet yapan kimse o renktir. Gerisi abesle iştigal…

Geçenlerde bir prof, Türkiye’deki eşek sayısında çok büyük düşüş olduğunu açıkladı… Eşekler nereye gitti bir araştırıverseniz…

***************

İHALE İPTAL OLDU

Günlerdir Edremit halkını isyana sürükleyen Edremit BELEDİYESİ’NİN arsa, zeytinlik satışı infial yaratınca S.Hasan Arslan yasanın kendine verdiği hakka sığınarak ihaleyi iptal etti… Halk ne derse odur, ama aynı halk neden SULAK ARAZİYE EL KOYUP İMARA AÇMAYA UĞRAŞAN BBB’ye karşı tavır almadılar.

*****************

YA TAKAS, YA MAKAS

Kamu da her birimin ayrı bir Gayrimenkul sahipliği vardır. Yani Bakanlıkların bünyelerindeki birimlerin envanterlerinde bulunan mülkler. Bazı bazı kendi aralarında TAKAS yaparlar.

Akçay’daki, TURİZM bürosunun bulunduğu kordonun en güzel yerindeki dubleks binaya SAHİL GÜVENLİK YERLEŞİYOR. Bu takas değil ama benzeri bir tarz. Turizm bürosuna zaten gerek kalmamıştı. Devlet yönetimi İLÇELERDE TURİZM MÜDÜRLÜKLERİNİ İPTAL ETTİ. Bu iptalden beri konu olan DUBLEKSTE İKİ YA DA ÜÇ MEMİR MESAİYE !! GELİYORLARDI. Sahil Güvenlik hummalı bir çalışma yapıyor. Yakında açılışı yapılır… Sahil güvenliğin Akçay’a gelip ne gibi mesuliyetleri üstlenecek o da açıklanmadı. Akçay’a BOT yanaşamaz. Yanaşırsa yazın tekne bağlanması sorun yaratır. BARINAK DİYE YILLARDAN BERİ YIRTINIYORUZ… Neyse TAKAS dedim de yine yıllardan beri yazdığım Akçay kordonda 5 katlı boş bir bina var. Yıllar önce giriş katında sağlık ocağı vardı. Halen kapısında sahil sıhhiye falan yazıyor. Bomboş 5 katlı bine melül melül suratımıza bakıyor. İşte TAKAS burada yapılabilir. Sahil Sıhhiye’ye ait bu binanın merkezi ÇANAKKALE’DEYMİŞ.

Öğrenci yurdu olabilir ya da acil ihtiyaç olan bir konuda hazır bina, bazı tadilatlarla hizmete hazırlanabilir. Yıllarca yazdım. ÇÖMEZ vekil olduğu dönemde bizzat kendisine gösterdim o da çare olamadı. Biz olanı çürütmeye alışmışız ! Onca vekil geldi geçti hepsine birebir söyledim NAYIR N’OLAMAZ dediler.

***************

POLİS VE JANDARMA KIYAFETLERİ…

Bu KONUYU DA KAÇ YILDIR YAZMAKTAYIM… TV kanallarında haberlerde olsun, filmlerde olsun, bizden çok geri devletlerin bile polis kıyafetlerini gördükçe içim sızlıyor. BENİM POLİSİMİN KIYAFETLERİ NEDEN PIRIL PIRIL OLMASIN? HAKSIZ MIYIM? Zabıtayla karışıyor diye de yazdım. Geçtiğimiz dönemlerde bir iki vekile bile birebir söyledim. Benim POLİSİM EN iyi yaşam koşullarına layıktır. Bugünkü adli vakalar nedeniyle polisimi suçlayanlar var. Polisimi kimsenin eleştiri yapmasına tahammül edemiyorum. Polisim gece gündüz pisliklerin peşinde tabirimi mazur görün KELLE koltukta mücadelesini veriyor AMA HUKUK çelme takıyor gibi görüntü mevcut. HUKUK ve EMNİYET teşkilatları ÖZGÜR BIRAKILSIN, BAKIN BAKALIM ÜLKENİN FOTOĞRAFI NASIL DEĞİŞİYOR.

Ceza evleri hukuk fakültesine döndü… İçeri giren AVUKAT gibi hukuk bilgisi ile donanımlı hakim karşısına çıkıyorlar. Siyaset… Mesela geçen gün ekranlarda bir haberi izleyen hatırlarlar bu görüntü bile yeterli. Trafik kontrolünde bir genç kadın polisin ceza kesme teşebbüsü karşısında “sen Mehmet’i tanıyor musun şimdi ararım buraya 50 kişiyi yığarım” dedi. Bu görüntü bile yeter POLİSİMİN NE DENLİ ZOR BİR GÖREV YAPTIĞINA. Bu siyasetin kirli yüzüdür. Polisim ne yapsın? Demem o ki bari polisimin kıyafetine çeki düzen verin de moralleri bir parça düzelsin. Anlatabildim mi? Siyaset için bataklık diye, bu ve BUNA BENZER KİRLİLİKLER İÇİN YAZIYORUM. Siyaset bilim dalıdır. Bilimsel yapılmalıdır… SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN DİYE SAFSATALAR bu ülkenin düzenini bozan bataklıktır. Ülkemde siyaset ne yazık ki işportaya dönüştü…

JANDARMA ; Neden İÇİŞLERİNE BAĞLANDI? Anlayabildiğimiz tarzda bir savunma yapmadı kimse. JANDARMA benim çocukluğumdan gençliğime bugünkü yaşıma kadar haki renk ELBİSE GİYERDİ. YANİ JANDARMA ASKERDİR. ŞİMDİLERDE LACİVERTE dönüştü. Sahil GÜVENLİK personeli ile yan yana gelsinler hangisinin jandarma, hangisinin Sahil güvenlikçi olduğunu anlayamazsınız. Jandarmamız kırsal kesimlerin güvenli yaşamları için mücadele verdi ve vermekte…

Jandarma doğduğu birime iade edilmeli. Yani İçişleri BAKANLIĞI BÜNYESİNDEN GELDİĞİ YERE GERİ DÖNDÜRÜLMELİ…

Siyaset sadece kendi maç sahasında yapmalı görevini. SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN demekle kendilerini kral zanneden zavallı siyasetçilerin kökü kazınmadan bu ülkede huzur yerle yerine oturmaz… Siyasetçi, burnunun dibindeki pisliği görmez ama, polis ve jandarma 500 metreden görür. Yeter ki onları rahat bırakın… ÇAKARA BİNİP HAVA ATMLAKLA ÜLKENİN HUZURU SAĞLANMAZ. Kim, kimin, kim olduğunu biliyor. Onu için hava atmaya gerek yok. Ortalıktaki uyuşturucu ve silah enflasyonu artık siyasete de bulaşmış durumda… HUZUR İSTİYORSAK polisimi ve jandarmamı ÖZGÜR BIRAKIN İŞLERİNE KARIŞMAYIN, HERKES KENDİ DALINDA UĞRAŞ VERSİN.

*

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Zihniyet değişmeli”

By: ÖZGÜR ÖZEL

Bizden not: Genel merkez tepeden tırnağa siz de dahil

değişmeden ana muhalefet zihniyet dediğinize kavuşamaz.

…………………………..

ÇÜŞ

EN FAZLA KAÇAK KIŞIN GELİYORMUŞ. Elbette ısınmaya geliyorlar.

………………………………..

BÜYÜTEÇ

İkizçay’daki sevgi köprüsünün bulunduğu 4 yol ağzından

Haber olan belediye yönetimi hiç buradan geçmiyorlar mı?

………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Eşek olduktan sonra semer vuran çok olur

ATASÖZÜ

**************

KARGALAR KADAR OLAMADIK

Siz hiç kargaların orta yerde fuhuş yaptığını gördünüz mü? Ben görmedim İkizçay ve Altınkum KARGA MERKEZİDİR. Bir tek ahlaksız karga görmedim ya siz?

YORUM EKLE