Orman yangını yürekleri ağza getirdi

Müjdeyi Balıkesir Valisi Hasan Şıldak verdi: "Çanakçı yangını kontrol altına alındı"

Orman yangını yürekleri ağza getirdi

Dursunbey İlçesine bağlı Çanakçı Mahallesinde yaşanan yangın kontrol altına alındı. Ekipler ile birlikte helikopter desteği de sağlanmasıyla ormanlık alanda başlayan yangının hızlı ve etkili bir müdahaleyle kontrol altına alınması dolayısıyla Vali Hasan Şıldak sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla açıklamada bulundu. Vali Şıldak bugünkü yaşanan yangında görevli tüm personele ve destek veren vatandaşlara teşekkür etti. 

Balıkesir genelinde yaşanan yangınlara tam bir koordinasyonla anında müdahalede bulunuluyor. Daha önce de yangınların en az seviyede yaşanması için Balıkesir Valiliği tarafından alınan birçok kararla tedbirler arttırılmıştı. Vali Hasan Şıldak bütün orman ve arazi yangınlarını bizzat takip ederek gerekli koordinasyonu sağlaması ile dikkat çekiyor.

Bilindiği üzere öğle saatlerinde blinmeyen nedenle Dursunbey ilçesine bağlı kırsal Çanakçı Mahallesi'nde başlayan yangın kısa sürede büyüdü.  Yangına havadan helikopterler, karadan ise Orman İşletme Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bağlı ekipler ile 60 'ye yakın personel müdahale etti. Yangın alınan kısa süredeki müdahale ve önlemlerle akşam saatlerinde kontrol altına alınırken, ilk açıklamada 5 hektara yakın çamlığın yandığı öğrenildi. 

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2021, 22:04
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER