Antandros'ta Sanat ve Vali Ziyareti

Antandros'ta Sanat ve Vali Ziyareti

Antandros yönetimi sezonun hava şartları nedeniyle son kahvaltılarında heyecanlı anılar yaşadılar.

Kahvaltı bitiminde Fotoğraf sanatçısı ve yazar Alberto Modiano  “Büyükada” slayt gösteri ve söyleşisi ilgi görürken kitap imza töreni de yapıldı.

Havran Fazlıca köy ilkokulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği “Hayata Çocukça Bakışlar” fotoğraf sergisini beğeni ile izleyerek bir dağ koy ilkokulunda fotoğraf sanatının bu kadar beğeni ile gerçekleştirilmesi misafir izleyiciler tarafından takdir gördü.

Okul Müdürü Mustafa Şelcuk konuşmasında fotoğrafın basit bir bas çek olayı olmadığını ”Bakmak+Görmek+Düşünmek+Uygulamak+Yorumlamak+Paylaşmak” gibi bir duyguları harekete geçirdiğini ve konuşma sanatına yararlılık sağlayan, diğer sanat dallarınla ilgilenmek gibi farklı bir pencere açarak çocuk dünyasının gelişimine çok yararlılık sağlayan önemli bir sanat projesi olduğunu vurguladı.

Günün önemli süprizide birkaç gün önce Vali Sayın İsmail Ustaoğlu'nA Antandros yetkililerinin yaptıkları ziyarette, Başkan Gülçin Cömert'in yaptığı davete Altınoluk Cam Seyir Terası'na eşi ve kızları ile kaymakam bey ve eşi ile milli parklar şefi rehberliğinde yaptığı gezi sonucu Antandros Derneği Abdullah Efendi Konağı'na sürpriz bir ziyaret yapıldı.

Ziyaret anında Gülçin Cömert Antandros hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra üst kata çıkarak miniklerin fotoğraf sergisi ziyaret edilirken Vali hayranlığını gizleyemedi ve okul Müdürü Mustafa Selçuk'un açıklamaları nedeniyle köyü çok merak ettiğini ve ilk fırsatta ziyaret sözünü verdi.

Günün son sürprizi Antandros Kazı çalışmalarında yararlılık ve ilgileri nedeniyle, Edremit Kaymakamına Başkan Gülçin Cömert mitolojinin yarım elma plaketini sundu.

(Haşmet Demirbil)

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2023, 23:29

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER