''Bir Destanın Hikayesi: Kuva-yi Milliye'' Paneli

''Bir Destanın Hikayesi: Kuva-yi Milliye'' Paneli

Edremit Belediyesi ve Edremit Kent Konseyi’nin birlikte düzenlediği kutlama programında Edremit’in kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünde “Bir Destanın Hikayesi: Kuva-yi Milliye” paneli yapıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Edremit’i ziyareti esnasında kaldığı Atatürk Kültür Evi’nde yapılan panel müzik dinletileriyle başladı. Moderatörlüğünü Murat Bostancıoğlu’nun yaptığı panelde, Kuva-yi Milliye kahramanı Ruhi Naci Sağdıç’ın oğlu Ozan Sağdıç, Tarihçi ve Yazar Sinan Kahyaoğlu, Yazar Aydın Ayhan ve Kuvvacı Ahmet Cevdet Denizer’in torunu Tarkan Denizer Edremit’in kurtuluş mücadelesini konuştu. Şehit Kaymakam Köprülülü Hamdi Bey ve milli mücadele kahramanlarının esaretten kurtuluşa doğru yaptıkları fedakarlıklar ve kurtuluş mücadelesinde Edremit’te yaşanmış hikayeler anlatıldı.

EDREMİT’İN TARİHİNE IŞIK TUTANLARA TEŞEKKÜR

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan “Atalarımız bunu anlatırdı Edremit 797 gün işgal altında kaldı. Bu kurtuluş mücadelesi kolay kazanılmadı. Ama şanlı tarihimizi anlatmakta biraz eksiğimiz var. Şehit Kaymakam Köprülülü Şehit Hamdi Bey’in adını yaşatmak için Edremit Belediyesi olarak çalışmalar yapıyoruz. Onunla ilgili de ilçemize bir eser kazandıracağız. Bir şehir kahramanlarıyla yaşar, bu kahramanlarımızı yaşatmamız lazım” dedi. Ardından panelin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutlayarak, Edremit’in tarihi ve kurtuluşu hakkında verdiği değerli bilgiler için panelistlere teşekkür etti.

Edremit’in kurtuluşunun 99’uncu yıldönümünde Atatürk Kültür Evi’nde düzenlenen programa: Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve eşi Oya Arslan, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yasin Özer, Belediye Meclis Üyeleri Nezahat Salon, Cemil Karabıyık, Özel Kalem Müdürü Tayfun Canlı, Kent Konseyi Başkanı Birsen Temir Saraç, İyi Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Civgaz, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Program sonunda panelistlere katılımcılar tarafından plaket verildi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160