Bu program soluksuz izlendi: Murat Tuna, "Bu Canlı arkadaşı bir an önce yetkisiz hale getirmeleri gerekiyor"dedi.

Bu program soluksuz izlendi: Murat Tuna, "Bu Canlı arkadaşı bir an önce yetkisiz hale getirmeleri gerekiyor"dedi.

Körfez Star Medya İmtiyaz Sahibi Gazeteci İlhan Küçük ve Körfez Memleket Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Suat Dilber’in yönettiği Ters Köşe isimli programa konuk olan Murat Tuna, "Bu Canlı arkadaşı bir an önce yetkisiz hale getirmeleri gerekiyor"dedi.

 “NEREDE KAMU VİCDANI?”

İlçe gündemini uzun zamandır meşgul eden ihaleler ve doğrudan teminler ile ilgili de detaylı bilgiler veren Tuna, “Tayfun Canlı ile ilgili daha önce belediye meclisine 2 kez sorular sordum. Sayın başkan Hasan Arslan kendisinden memnun olduklarını ifade etti. Bu Canlı arkadaşı bir an önce yetkisiz hale getirmeleri gerekiyor. Doğrudan teminlerin 90 bin TL’yi aşmaması gerekiyor. Fakat doğrudan teminlerin sayısı da kısa aralıklarla 8-10’u bulmamalı. 21-F denilen ihaleler de pazarlık usulü ihalelerdir. Bu ihale biçimi ile 700 bin TL’lik ihale yapsaydınız. Ama bunun yerine doğrudan teminlerle 7 ihale yaptınız. Bunu sürekli uygulamak haksız menfaat oluyor. İller Bankası’ndan alıp kullansınlar diye 6 milyon TL’lik yetki aldık. Edremit Belediyesi’nin temizlik ihalesi, KDV’de eklenince 10 milyon TL civarında. Neden pazarlık usulü ihale yapılıyor? Bu işlerde vicdan çok önemli. Kamu vicdanı nerede?” şeklinde sözler sarf etti.

“FÜTURSUZCA HARCAMALAR YAPMAYIN!”

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a önerilerde bulunarak, belediyeyi hak ettiği şekilde el birliği ile yönetme çağrısı yapan Belediye Meclis Üyesi Murat Tuna, “Edremit Belediyesi borçta zirve yaptı. Edremit halkı bizleri affetsin. Maalesef görevimizi yapamıyoruz. Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan adına Edremit halkından özür diliyorum. Şu temizlik ihalesini 1 yıllık yapın. Firmalar katılım sağlasın. Herkes kazansın. Fütursuzca harcamalar yapmayın. Yüzde 54-55 ile gerçekleşmiş bir bütçe Türkiye’de yok! Memleketin parasını çarçur etmeyin. Gelin el birliği ile bu yanlışlardan dönelim ve hizmet yapalım. Sayın başkan ipleri eline alsın. Bu memleketin her santimetresinde yapılan hizmetin hesabını sorsun. Gelin el birliği yapalım. Belediye, daire müdürlerinin emriyle değil, Belediye Başkanı ile yönetilir. Edremit’i Zeytinli ile karıştırmasın. Burası Edremit Belediyesi” diye konuştu. (Serhat Şenkökçü)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160