CHP Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Ertaş: "Kentim için yola çıkıyorum"

CHP'nin belediye başkan aday adayı Mehmet Ertaş'ın düzenlediği basın toplantısına basının ilgisi büyük oldu. Ertaş, "Seçildiğim takdirde, kendim için değil, kentim ve kentlim için çalışacağım. Edremit’lilerle Edremit’i yönetmeye talibim. Ayrımcı değil, birleştiriciyim. Aday gösterildiğim takdirde projelerimi sizlerle paylaşacağım” dedi.

CHP Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Ertaş: "Kentim için yola çıkıyorum"

 Edremit’te geçmiş dönemde Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan tecrübeli iş adamı Mehmet Ertaş’ın, Akçay’daki Room 23’teki kahvaltılı basın toplantısına bölgedeki basın mensupları büyük ilgi gösterdi. 

ADAY GİBİ BASININ BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİĞİ TOPLANTIDA ERTAŞ “EDREMİT’İN EKSİKLİKLERİNİ VE SORUNLARINI BİLİYORUM”
Başkan Aday Adayı Ertaş yaptığı açıklamada “Ben de bunca yıldır olan siyasi yaşamımda, ticari yaşamımda ve sivil toplum örgütlerindeki görevlerimden dolayı edindiğim tecrübelerimi, Edremit’imize kazandırma adına, yaklaşık dört yıl önce düşündüm, taşındım ve bu yola çıktım. Edremit’imizin eksiklerini biliyorum ve sorunlarına ciddi anlamda hakimim. Yaklaşık 2 yıldır akademik kadrolarımla birlikte Edremit’imiz için hazırladığımız projelerimiz var. Edremit’i 3 bölgeye ayırıyorum kafamda. Yıllardır bunu böyle yaptım. Kırsal, Merkez ve Sahil kesimleri olarak 3 bölgeden ibaret olan Edremit’imizi kalkındırmak için öncelikle sahil mahallelerindeki hareketliliği kırsala ve Edremit merkeze taşımak zorunda olduğumuz kanaatindeyim. Bunun dışında Edremit merkezin ciddi eksikleri var. Geçen dönem Başkan Yardımcısı olduğumuz dönem bazı şeyler kazandırmaya çalıştık, Atatürk evi gibi, bisiklet ve yürüyüş yolları, altyapı eksikleri vardı onları tamamlamaya çalıştık. Ciddi eksiklikler var pazaryeri, otopark alanları çok ciddi derecede yetersiz. Bunların çözümü için gerekli projelerimiz hazır. Adaylığa uygun görüldüğümüz takdirde projelerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. 


“TURİZMİ 12 AYA ÇIKARACAĞIZ”
Kırsalda zeytin ağırlıklı bir tarım üretimi var. Bu Zeytinle turizmi birleştirirsek, bölgedeki 2 aylık turizmi 12 aya çıkarabilirsek, Edremit’in esnafı güler, esnaf gülerse Edremit güler. Bu anlamda termal turizmimiz var. Termal turizmi güçlendirmek zorundayız. Tarımla turizmi entegre etmek zorundayız. Bundan yola çıkarak kooperatifleşmeyi ön plana çıkartmak durumundayız. Bunları hayata geçirebildiğimiz takdirde yapamayacağımız bir şey yok. 
‘KENDİM İÇİN KENTLİ İÇİN YOLA ÇIKTIK’
Niyet, kent ve kentli olduğunda, kendin için değil de kentli için yola çıktığında hepsinin başarılabileceği kanaatindeyiz. 
Görev aldığımız takdirde Edremit’i birlikte yöneteceğiz. Sivil Toplum örgütleri ve siz değerli Basın mensupları ile Geçen dönem Başkan Kamil Saka bana Başkan Yardımcılığı görev verdiğinde muhtarlarla ve STK’lar ile her ay bir defa toplantı yapılması gerektiğini söyledim. Ben katılımcı bir yönetim anlayışı içerisinde yönetime talibim.  Edremit’i, Edremit’liler ile yönetmeye talibim. Sizlerle burada olmak, bizlere güç verdi. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.


“6 AY MAKAM ARACI KULLANMAYACAĞIM”
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Mehmet Ertaş, şu anda Belediyede çalışan personel fazlalığı hakkındaki soruya ise “Çalışır hale getirmek ve disiplini sağlamak için 6 ay boyunca makam aracı kullanmayacağım. Çalışır hale getirdiğimde kendileri zaten gidecek” diye cevap verdi. 
Akçay’daki Room 23 Butik Otel’de yapılan Basın toplantısı, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirildi. 

MEHMET ERTAŞ KİMDİR?
22/12/1971 tarihinde Balıkesir Edremit Zeytinli beldesinde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Zeytinli ilk ve ortaokulunda tamamladıktan sonra, Edremit Lisesindeki öğrenimimi yarıda bırakarak, zeytincilik ve tarımla uğrasan babamın yanında erken yaşta ticaretin içine atılmış oldum. Daha sonrasında lise öğrenimimi AÖL' den tamamladım.
Askerlik görevimi yerine getirdikten sonra beldemizde devam eden zeytincilik ve tarım faaliyetlerinin yanına ek olarak, 1992 yılından itibaren Ertaş İnşaat Müteahhitlik firmasını hayata geçirerek kendi adıma ticari faaliyetime başladım.
1993 yılında evlendikten sonra 1995 yılında bir erkek ve 2001 yılında bir kız çocuğum dünyaya geldi.
1992 yılında başlayan ticari hayatımı başarılı bir şekilde devam ettirdikten sonra 2018
Yılında oğlum Recep Ertaş'ın grenim hayatın inşaat mühendisi olarak tamamlamasıyla inşaat firmasını kendisine devrederek bilgi ve deneyimlerim ile halen kendisine yardımcı olmaktayım.
Siyaset hayatıma 1999 yılında başladım;
1999-2009 yılları arasında doğum yerim olan Zeytinli beldesinde 2 dönem Belediye meclis üyeliği görevini yerine getirdim. 2009 yılbaşında çeşitli nedenlerle boşalan belediye başkanlığı görevini meclis tarafından başkan seçilerek belediye başkan olarak seçim dönemini tamamladım.
2004-2009 yılları arasında Edremit Körfezi Belediyeler Birliği meclis ve encümen üyeliği görevini yerine getirdim. 2009 yılı başından itibaren 6 ay süre zarfınca Edremit Körfezi Belediyeler
Birliği başkanlığı görevinde bulundum.
2009 yılı yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden belediye başkan adayı oldum.
2010-2011 yılları arasında partimizin Balıkesir İl Başkanlığı yönetim kurulu görevinde bulundum.
2014-2019 yılları arasında Edremit Belediyesi meclis üyeliği ve başkan Yardımcılığı ile yasa gereği kurulması gereken Edremit Belediyesi Personel A.S. kurucu Başkanlığı ve yönetim kurulu
Başkanlık görevini yerine getirdim. Bu süre zarfında 2017 yılında mevcut belediye Başkanının geçici bir süre başkanlık görevinden uzaklaştırılmasından dolayı Edremit Belediyesi Meclisi tarafından Edremit Belediye Başkanı seçilerek, bu süre zarfında görevimi yerine getirdim.
İlçemizde görev aldığım Odalar ve STK'lar.
2000-2007 arası Zeytinli Spor Kulübü Başkanlığı görevini yerine getirdim.
2005-2009 yılları arası Edremit Ticaret Odası meclis ve yönetim kurulu üyeliği görevini
yerine getirdim.
2011-2015 yılları arasa Edremit Ziraat Odası meclis Başkanlığı görevini yerine getirdim.
2013-2018 yılları arası Edremit Ticaret Odası meclis üyeliği, aynı süre zarfında bir süre
Edremit Ticaret Odası yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini yerine getirdim.
2015-2019 yılları arası Edremit Ziraat Odası yönetim kurulu Başkanlığı görevini yerine getirdim.
Halen daha birçok STK 'da ve derneklerde üyeliğim devam etmektedir.

Toplantıdya basının yoğun i,ilgisi olurken adeta Ertaş'ın adaylık açıklamasını andırdı.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2023, 19:45

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER