Edremit Anneler Derneği'nden sevgi yumağı

Edremit Anneler Derneği'nden sevgi yumağı

Edremit Anneler Derneği Başkanı Emine Çetin ve Kardelen Kültür Sanat Gönüllü Platformu sözcüsü Haşmet Demirbil işbirliği ile Körfezde bir ilk gerçekleştirildi.Yunusca sevği çağrısına bütün dernek yönetim kurulu veya temsilcileri gönülden katıldılar,

Çağdaş yaşam yönetimi,,Yardımsevenler yönetimi, Güneşin Kadınları yönetimi,Edremit cevre derneği,Anneler dernek üyeleri,Platform üyeleri,Doğa koruma dernekleri,,Ekrem Şafak sevenleri,basın sözcüleri katılımıyla kalabalık bir gurub Güre-Afrodit hotel Paris seminer salonuna  Edremit Belediye başkanı Mehmet Ertaş katılımı ve açılış konuşmasıyla başlatıldı.

Günün önemli bölümü Yeşim VAROL,ile başlatıldı.Türkiye’nin süper Dadısı,İlişki evlilik danışmanı,Psikoloji koçu,Davranış bilimleri ve Terapi uygulamaları DURU YAŞAM KOÇLUK sahibi,ve Psikolok yaşam koçu 45 dk süren konuşmasında,İnsan ilişkileri üzerine,farklı karakterler,kuşak çatışmaları,aile saadeti   ve toplumda sevği ,paylaşım konularını örneklemelerle bilğilendirdi.Yeterli ilği ve örnek konu istekleri olsaydı,ertesi ğünü ücretsiz cözümlenemiyen sorumlara ilişki kurtarma yöntemleri ile rehberlik yapma sözüne taleb ğelmediği için ikinci gönünü Körfez doğa tanıma kültür gezileri ile değerlendirdi.Birinci günü.de “BANA ÖKÜZ ÇARPTI” Kitabının imza günü gerçekleştiren yazarımızın ayrıca,100 Kadın,100 Erkek ,40 Kırık Topuk,Hayat Bazen,İlişkinizi Kurtarma Rehberi gibi kitapların yazarıdır.(Körfezimizin doğasına hayran kaldı ve özel projeler ile yakında yine bizlerle)

İkinci konuşmacımız Pınarbaşı köyündeki özverili çalışmasından dolayı Çalıkuşu Çiğdem Çimen veya Kazdağların Çiğdemi  diye hatırladığımız örnek gencimiz. Kazdağı Köylerindeki tanıdığı kadın ve coçukların,okulların.öğrencilerin yaşam kesitlerinden anıları Slayt gösterisi ile bizlere tanıtım ve hatırlatma görevini mükemmel bir şekildi gerçekleştirerek.salonun bir bölümünde kitap imza çalışmasına devam etti.

Üçüncü konuşmacı. Balıkesir Valilik  emekli Kültür Müdürü Av. Alpaslan Ayral,Anneler ve çocuk yaşamındaki  bazı toplumda yaşanmış olayları örnekledi

Günün sahne sipikerliğini yöneten Nilğün Karataş,Edremit sanatseverlerinin,de özellikle sahip çıkması gerekli olan Koca Çınar.Şairlerin babası..Bestelenen eserlerinde yunusça sevği ve aşka anlatan 270 eserini Türkiye’mizin ünlü seslerinden dinlediğimiz şarkılarını hatırlatarak bir şiirini yorumladı.

 Haşmet Demirbil,Derneklerdeki özverili çalışmaları alkış yerine Denetleme görevini alanların çok hassas ve örnek tüzük çalışmaları yapamayıp Mikserlik  görevi yapacaklarsa seçimlerde çok dikkat edilmesi ve bunun en acı örneği gecen hafta Türkiye’nin  en genç ve körfezimizde çok sevilen bir başkanını devirmek amacıyla yapılan hatalı çalışmaların, ve Denetleme egosu yüzünden, prensipli, özverili bir bayan,a.başkan ve muhasebe görevlisine hatılı ve haksız resmi yazışmalar sonucu  ayrı ayrı 10 bin tl. para cezası ile cezalandırılmalarının ayıbının yaşanılmasını hatırlatarak ADD yeni yönetimi sahneye davet ederek plaket vererek tüm salonun katılımı  ile alkışlatıldı,

Güne damgasını vuran örnek annelerimizden, Oğlu Uluş beyi her Gün. Eğitim vermek için  “Akçay Zeyra Baysal  Ana Okulu görevine “getirip götürmesinden dolayı Şevinç ÖZBEY örnek anne olarak  ,Görme engelli oğlunu ’da sahneye alınıp plaket verildi.

Jandarma Komutanı İsmail Moray,Sınırda ki operasyonda Terorisler tarafından şehit edilmesi nedeniyle Annesi Nejla Moray  sahnede gözyaşları ile anlattı ve plaketini aldı.

Biz bize Engeliz dünyamızda oğlu Alperin yaşama katılım savaşındaki özverilerinden dolayı örnek anne olarak Sabiha Barım.a plaket verildi.

Edremit Çağdaş Yaşam yönetimine, geçtiğimiz yıllarda Sabahattin Ali sevgisinden dolayı Edremit ve Kırklareli kardeş dernek ve Kardeş kent modelini gerçekleştirdikleri için plaket

 Edremit Yardım sevenler derneği istikrarlı örnek ,özverili çalışmaları ve 25 yıldır değişmeyen başkanları fors Leydi ecz.Nihal Molvalıoğlu’na sahne konuşması sonucu plaket verildi.

Sanat ve bilgilerini paylaşma özverisi yapan kimliklerin. Kesinlikle hiçbir parti bayrağı gölgesinde olmadıklarının en güzel örneği. Körfezimizin gururu,Sarıkız barış ve sevği yorganı ile Türk kadınını dünyaya tanıtan,Kasnak kardeşliği,Sındırgı Şehitler yorganı gibi çalışmalarıyla örnek sanat eğitmeni Beriya Başak  ablamıza plaket verilirken derneğe çok önemli bir eserini bağışladı,

Avrupa yaşam bilgilerini, Turizm konusunda Çamlıbel Düşler Vadisi işletmeleri ile Doğa severliklerini örnekliysen ve Edremit denizimizin, Ormanımızın Koruma konularında birinci sırada oluşları..iş yaşam görevlerimizdeki Tebessüm ve sayğılı yaklaşma örneklerini  ısrarla gündeme getirmeleri ve STK ,larına kucak açmaları nedeniyle  Emine ULUSOY.a örnek kadın işletmeci plaketi

Edremit körfezinde yıllarca kurduğu Kazdağı Koruma Derneği ile tüm çevre hatalarında ön cephede şavaşan,Anne şefkati ile Doğamız için yılmıyan,mahkemeler kazanan ,özverili doğa mücadeleci olan Süheyla DOĞAN plaketini Kuşadası tatili nedeniyle gecikmeli olarak dernek yönetimi teslim edecek.

Güne Katılamayan bir şehit polis annesine ve Biz bize engeliz olarak kızına bakan ve belinden hasta olan annelerin plaketlerini Dernek yönetimi ziyaretle evlerinde taktim edecektir.

Güne Hüzün veren bir tablo gerçekleşti, Kızının başarılı bir Doğa bölge temsilcisi ve okullardaki başarılı katılım eğitim sayılarından dolayı plaket hak etmesini. Kendisinin 35 yıl gibi bir zamanlamada Çevre derneği olarak taktir edilmeyip küçümsendiğini (başka bir nedeni bahane etmediyse) ve bu nedenle Haşmet Demirbil.i sahnede protesto ederek .kızına ait plaketini de ret ettiğini söyleyerek yönetim arkadaşlarını da emrivaki toplayarak salonu terk etmesi davetliler arasında büyük şaşkınlık ve bir anne olarak hatalı örnek vermesine üzüldüler,,,

Günün en anlamlı Tiyatrosu Eğitmen Nilğün Karataş tarafından  yazılıp sahnede oyuncuda olarak ve yeni ekibiyle “”ÇOCUK GELİNLER””tüm salondaki davetliler tarafından ayakta alkışlanırken. Şahneye katılıp Söz yazarı.ve beste Filiz KERESTECİOĞLUNUN Kadınlar Vardır eseri büyük bir çoşku ile söylendi.

Bu arada bölgemizde etkinliklerde İlk kez uygulanan Benim gönlüm ve Sevgim Sende  hediye çekilişi gerçekleşmesi, gelirken hediye getirenler arasında çekiliş coşkusuyla gerçekleşti.

Fotoğraf Koçu Haşmet Demirbil.40 adetten oluşan “Dünya Kadınları ”fotoğraf sergisinin Derneğe armağan töreni anı fotoğrafları gerçekleştirilirken, Salonda yeterli sayı olmadığı için önemli 3 eserin Açık arttırma işlemi iptal edilmiştir, Bu arada  salondakilerin tamamı Ekrem Şafak hayranı olduğu için salon birden binlerce alkış varmışçasına çınlatıldı, Ekrem bey karşılıksız olarak sevgiyle ,hatta tatil planını değiştirerek Sahnede iki ayrı kıyafet değiştirerek tam 60 dakika doyumsuz bir konser verdi.

Ortaya çıkan sonuç bence başarılıydı Anneler Dernek yönetimi kollarını açmış bir hafta öncesinden önemli derneklerle bir sevgi yumağı oluşturmuş ve Türkiye’mizde  çok ünlü olan Psikolog yaşam danışmanı ve yazar sn.Yeşim VAROL ile körfezimizde önemli bir konuda ihtiyaç duyulmasının örneğini gerçekleştirmiştir. Yakında diğer dernek yönetimlerinin bu halkayı genişletici  çalışmalara başlıyacakları,.derneklerin kahvaltı.gezi.müzikli geceler kadar bu konularda öncülük yapacakları inancıyla Mutlu haftalar ve Anneler gününüz kutlu olsun…

Haşmet Demirbil.

Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2024, 13:55

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER