Edremit Belediyesi'nde Mehmet Ertaş dönemi

Başkan Ertaş, ilçe başkanı Emin Yalçıntaş, meclis ve parti üyeleri ile birlikte ilçe merkezi önünden oluşturulan kortejle Edremit Belediyesi'ne geldi.

Edremit Belediyesi'nde Mehmet Ertaş dönemi

31 Mart’ta yapılan yerel seçimler sonrasında halkın oylarıyla Edremit Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ertaş, Belediye’de yapılan devir teslim töreni ile görevi Selman Hasan Arslan’dan devralarak, görevine başladı.

CHP İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş, Meclis üyeleri ve CHP’liler ve vatandaşların yoğun katılımı eşliğinde bando ile Belediye binasına önüne gelen Mehmet Ertaş, burada  sancaklar ve halk oyunları ekibinin gösterileri eşliğinde görkemli bir tören ile karşılandı.

Belediye binasına önündeki devir teslim töreni için  bekleyen coşkulu kalabalığa hitap eden Mehmet Ertaş burada yaptığı konuşmada “Değerli Edremitliler, seçim kampanyası başladı ve 31 Mart’ta bitti. Şimdi sıra Edremit zamanı diyoruz, şimdi sıra Balıkesir zamanı, şimdi sıra Türkiye’de beraber olma zamanıdır. Edremit’te barış, Edremit’te dostluk, Edremit’te kardeşlik kazandı diyorum. İş, olduk, aş olduk, şimdi de yoldaş olmaya geldik. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra dualar eşliğinde kurbanlar kesildi. Daha sonra Ertaş sancağın altından Belediye Binasına giriş yapıldı. Belediye başkanlık makamına geçen Ertaş, burada da eski Başkan Hasan Arslan tarafından çiçeklerle karşılandı. Arslan, burada yaptığı konuşmada “2019’da beni CHP’den belediye Başkanı seçen ama bu sene büyük bir güçle ve oy farkıyla sayın Mehmet Ertaş’ı belediye başkanı seçen Edremit halkına şahsım ve partim adına şükranlarımı sunuyorum. Birlikte çalıştığımız dönemde, benimle birlikte çalışan tüm meclis üyelerime, tüm daire müdürlerime, tüm belediye personeline yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette eksiklerimiz olmuştur, zor bir dönemden geçtik. Pandemiyi ve 50 binden fazla insanımızı etkileyen deprem felaketini yaşadık. Ekonomik krizi hepiniz biliyorsunuz. Bu şartlarda Edremit halkına iyi hizmetler verdiğimizi düşünüyorum, tabiki takdir Edremit halkınındır. Yaptıklarımız var yapamadıklarımız var. Mehmet kardeşimiz yeni bir enerji, yeni bir heyecan ve sinerji ile bütün bunların üstesinden gelecek, kısa sürede eksikleri tamamlayıp, projeleri bir bir hayata geçirerek, Edremit’i çok ileriye taşıyacağına inanıyor, kendisine başarılar diliyorum. Hepinizden hakkınızı helal edin diyorum. Eğer bu sürede kırdığım, üzdüğüm kimse varsa onlardan da özür diliyorum. Hoşçakalın, sağlıklı ve mutlu kalın. Cumhuriyet Halk Partisi’nde kalın. Allah ısmarladık” dedi.

“2024-2029 ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK”

Selman Hasan Arslan görevini Ertaş'a devretti. Yeni başkan ilk açıklamasında, "Acısıyla, tatlısıyla 2019-2024 dönemini tamamlamış bulunan başta Belediye Başkanımıza, tüm meclis üyelerine, tüm daire amirlerine ve tüm personele çok teşekkür ediyorum..Uzun soluklu bir sürecimizi görevi devralarak tamamladık. Şimdi kollarımızı sıvayıp işe koyulma vakti. Kahvehanelerde, sokaklarda, mahallelerde, meydanlarda, Narlı’dan, Bostancı’ya kapı kapı gezdiğimiz güzel Edremitimizde sözünü verdiğimiz tüm güzel işleri yapma vakti. Buradan bir kez daha söylemek istiyorum; Edremit için hizmet vakti. 2024-2029 çok daha güzel olacak ve Edremit’e yakışır hizmetlerle kaldığı yerden devam edecek"dedi
Ertaş'ın ilk ziyaretçisi ise Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler oldu.

(Mustafa Terzioğlu-Emre Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2024, 18:10

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER