Edremit CHP'de 'Mor Sandık' tepkisine noktayı Ensar Aytekin koydu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Edremit’te aday belirleme yöntemine ilişkin tartışmalara son noktayı koydu. 'Mor Sandık' fikrinin Özgür Özel'den çıktığını ve seçim ise çok iddialı konuşan Aytekin, "Adayı değil, burada belediye başkanını belirliyoruz."dedi. Toplantı sonrası ilk tepki parti gençlik kollarından tepki geldi: Açıklamada, "İlçe yönetimi ile olan faaliyetlerimizi bir süreliğine durdurma kararı aldık"denildi.

Edremit CHP'de 'Mor Sandık' tepkisine noktayı Ensar Aytekin koydu.

CHP'nin 'Mor Sandık'ı rafa kaldırıldı.  CHP Genl Merkezi geri adım attı

Balıkesir'in Edremit ilçesi adayını belirlemek için CHP, sadece kadınların yarışacağı eğilim yoklaması için Mor Sandık uygulaması adaylar olsun, teşkilatın yanısıra, parti tabanında olsun, büyük tepkiye neden oldu. Edremit'te tepkiler büyük olunca yeni bir gelişme yaşandı.

CHP büyük bir yanlıştan döndü…
Büyük tepki gösterilen Mor Sandık uygulaması iptal edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Edremit İlçe Başkanlığı’nda 12 aday adayı ile buluşarak, “Eğilim yoklamasına tüm adaylar girecek. Kadın aday - erkek aday ayrımı yapılmayacak” dedi. Böylece iki kadın adayın da itiraz ettiği uygulama gündemden düştü. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da aday olmayacağını açıkladı. Edremit’te 11 adayın yarışacağı eğilim yoklaması pazar günü yapılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Edremit’te aday belirleme yöntemine ilişkin tartışmalara son noktayı koydu. Aytekin, mor sandık konmayacak, 12 aday adayının önümüzdeki hafta sonu yapılacak ön seçimle belirlenecek. 8 bin 341 üyemize güveniyoruz"dedi.

Oylar çok yakındı. Adayı değil, burada belediye başkanını belirliyoruz.

Adaylar arasında anketlerde aday olanların oylarının birbirine yakım çıktığının altını çizen Aytekin, "Biz onların tamamını önseçime katılmasının yolunu açıyoruz.

Mor sandık. Sayın Özel'in önerisiydi. CHP kadınlarında etkin olmasını istiyor. Genel Başkanımız da Edremit’te yapılan anketlerde ilk 5’te çıkan iki arkadaşımız arasında bir önseçim yapsak, sadece kadınlar arasında yapsak diye bir niyet ortaya koydu. Bununla ilgili düşüncelerimizi paylaştık, 12 aday adayı arkadaşımız önseçim istiyor. 12 aday adayı ile önümüzdeki günlerde bir önseçim yapacağız. Biz aday değil, 31 Marttan sonraki Belediye başkanını seçeceğiz."dedi

Bu arada son dakika gelişme ile Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan adaylıktan çekildiğini açıkladı.

CHP terslik olmaz başka çekilen olmazsa ön seçimde 11 aday ile yarışacak. Ön seçim 4 Şubat pazar günü yapılacak.

Bu açıklamadan sonra ise flaş bir gelişme yaşandı. Gençlik Kolları açıklama yaparak, ilçe yönetimi ile olan faaliyetlerini bir süreliğine durdurma kararı aldı

Açıklamada, "Kamuoyuna Duyurulur! Cumhuriyet Halk Partisi Edremit İlçe Gençlik Örgütü olarak gece gündüz demeden, varımızı yoğumuzu, emeğimizi en önemlisi de GENÇLİĞİMİZİ vererek çıktığımız bu yolda kapalı kapılar ardında bırakılarak, temsil gücümüzün hiçe sayılması bizleri derinden yaralamıştır. Ülkemizin her köşesinde bizim gibi haksızlığa uğrayan gençlerin sesi olarak karşılaştığımız bu tutuma tepkimizi çekinmeden ortaya koyuyor, CHP Edremit İlçe Gençlik Örgütü olarak kendi siyasetimize devam edip, ilçe yönetimi ile olan faaliyetlerimizi bir süreliğine durdurma kararı almış bulunuyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla !"Bütün Ümidim Gençliktedir "denildi.

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2024, 00:02

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER