Edremit'e gelen depremzeler yalnız değil

Edremit'e gelen depremzeler yalnız değil

Kamanmaraş Merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan büyük deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken, Edremit’te de Kaymakamlık ve AFAD koordinesinde, tüm Kurum ve Kuruluşlar ile STK’lar, Siyasi partiler ve vatandaşlarımız, yardım için tek yürek oldu. Bugüne kadar, hep birlikte yapılan yardımlarla Edremit’ten onlarca tır dolusu ihtiyaç malzemesi afet bölgesine gönderilirken, ilçemize gelmeye başlayan depremzedelerin konaklama, beslenme ve giyim ihtiyaçları için de Edremit Kaymakamlığı ve SYDV koordinesinde, çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Edremit Kaymakamlığı’nca yapılan resmi açıklamada, deprem bölgesinden ilçemize gelen afetzede vatandaşlarımızın, konakladıkları otel, pansiyon, kamu misafirhanesi veya kendi yakınlarının yanında kalmakta olanların Kaymakamlık bünyesinde kurulan Afet Seyahat Koordinasyon Merkezi’ne kayıt yaptırmaları gerektiği bildirildi.

 

DEPREMZEDELERİMİZ İÇİN HER ŞEY HAZIR

Edremit’te, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Dernekler, Odalar, STK’lar, Eğitim Kurumları, Muhtarlar, Siyasi Partiler ve her kesimden hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla,  Büyükşehir İtfaiye Daire Amirliği’nde toplanarak, tek tek ayrıştırılan giyim, gıda ve hijyen malzemeleri de bölgemize gelecek Depremzedelerimiz için hazır hale getirildi.

İlçemize gelerek Kaymakamlığa kayıt yaptıran depremzedelerimiz, Büyükşehir İtfaiye Daire Amirliği’nde oluşturulan giyim reyonundan, ihtiyaç duyulan kadın, erkek ve çocuk kıyafetleri ile gıda ve diğer acil ihtiyaç malzemelerinden alabilecekler.  

Öte yandan İtfaiye Grup Amirliği’ne gelemeyecek durumda olan depremzedelerimiz için konakladıkları yere yardımların ulaştırılabileceği de önemle kaydedildi.

 

YARALARIMIZI BİRLİKTE SARIYORUZ

İtfaiye Grup Amirliği’ne getirilen kadın, erkek ve çocuk giyim malzemelerinin, yardımsever gönüllü vatandaşlarımız ile birlikte her gün düzenli olarak kıyafet türüne göre ayrıştırılıp, reyonlara dizildiğini söyleyen Edremit AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esrah Gönüldok, “Devletimiz ve milletimizle el ele verdik, hep birlikte dayanışma içerisindeyiz ve yaralarımızı birlikte saracağız. Bunun için gece gündüz demeden tüm gücümüzle çalışıyoruz. Yardımlara katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2023, 19:06

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER