Edremit Kades bilgilendirme uygulaması

Edremit Kades bilgilendirme uygulaması

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen; kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engelleyebilmek amacıyla kullanıcıların hizmetine sunulmuş resmi bir uygulama olan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES), Edremit’te hizmete devam ediyor.

Edremit Kaymakamlığı koordinasyonunda Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından acil durumlarda ilk akla gelecek acil müdahale uygulaması olan KADES’i bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) ekipleri, saha çalışmaları kapsamında; şiddete maruz kalan ya da kalma ihtimali olan kadınların ihbarlarını, sistem üzerinden tek tuşla güvenlik güçlerine ulaştırabilecekleri hususunda bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.


         Ülkemizde aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinde üst düzey bir hassasiyet oluştuğuna vurgu yapan Kaymakam Turgay Ünsal, “Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir. Bu konu, herkesin el birliği, iş birliği ve samimi gayretine muhtaç olduğumuz bir konudur. Dolayısıyla burada herkesi samimiyetle yanımızda görmek istiyoruz. Kadınlarımız, KADES uygulaması sayesinde tek tuşla kolluk kuvvetlerimize ulaşabilir, Alo 183’ü arayıp yardım isteyebilirler. Bu konuda tüm kurum ve kuruluşlarımız en üst seviyede sorumluluk bilinciyle hareket etmektedir” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2021, 12:23
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER