Edremit'te Kurtuluş Coşkusu

Edremit'te Kurtuluş Coşkusu

 Kuva-yi Milliye hareketinin başladığı yerlerden olan Edremit ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü düzenlenen törenler ile kutlandı.

         Kutlama töreni sabah saat 09:30 itibariyle Cumhuriyet Meydanında; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirildi.

         Kaymakam Turgay Ünsal, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı V. Alper Örün, ve Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan tarafından Cumhuriyet Meydanında törene katılan halkın, kurtuluş günü kutlandı.



         Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında saat 10:00’da Menderes Bulvarında kortej geçişleri gerçekleştirildi. Kortej geçişlerinde 38 yürüyüş korteji,  24 araçlı geçiş korteji tarafından görsel bir geçit töreni gerçekleştirildi.

         Halk oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterilerinin sergilendiği törende protokol tribününe atlarıyla gelen Edremit Efeleri tarafından protokol üyelerine Türk Bayrağı hediye edildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı kutlama törenine; Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı V. Alper Örün, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve daire müdürleri katıldı. (Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2021, 14:57
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER