Edremit'teki okullarda seferberlik

Edremit İlçesinde devlet destekleri ile hızlı bir şekilde güçlendirmesi yapılan Karagözoğlu İlkokulu ve İstiklal İlkokulu 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında kendi okullarına geçerek eğitime başlamışlardır.

Edremit'teki okullarda seferberlik

Ayrıca inşaat süreci tamamlanan devlet desteği ile yapılan Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi ve hayırsever desteği ile yapılan Reşit Çiftçi Dokuz Eylül Ortaokulu ikinci dönemde eğitim öğretim faaliyetlerine yeni okul binalarında başlamışlardır.

Edremit ilçesinde 3 okula güçlendirme kararı verilmiş olup bu okullar ikinci dönemden itibaren belirlenen okullarda geçici olarak eğitim öğretime devam edeceklerdir. Edremit Anadolu Lisesi  Remzi Molvalıoğlu Ortaokulunda,  Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip Ortaokulunda devam etmekte olup, Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi ise Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Ortaokulunda eğitim öğretimine devam edecektir.  Tüm okullar alınan raporlara göre hızlı bir şekilde bakım, onarım, güçlendirme ve inşaat sürecine alınacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığının 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı ikinci döneminde hayata geçirdiği anaokulu ve anasınıflarında ücretsiz yemek uygulaması ile Edremit ilçesinde  faaliyet gösteren 8 Anaokulu ve 33 Anasınıfında 2027 öğrenciye ücretsiz yemek uygulaması başlamıştır.

Şu ana kadar Edremit İlçesine afet bölgesinden 369 misafir öğrenci gelmiş olup bu öğrencilerin okul kayıtları okul türlerine göre yapılmıştır ve öğrenci kayıtları devam etmektedir. Gelen misafir öğrencilerin ihtiyaçlarına göre kırtasiye, kitap, beslenme, ulaşım gibi destekler misafir öğrencilere sunulmaktadır. Okul kayıtları yapılan misafir öğrencilerin hızlı bir şekilde yeni okullarına ve arkadaşlarına uyum sağlamaları için Psikososyal destek paketleri hazırlanmış ve okul rehber öğretmenleri ayrıca ilçede oluşturulan Psikososyal destek grubu tarafından öğrenci ve veliler  ile görüşmeler yapılmaktadır.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar CİĞER, "çocuklarımız bizim en değerli varlığımız, velilerimizin bu günlerdeki hassasiyetini görüyoruz ve hepsini çok iyi anlıyoruz, devletimiz tüm imkanları ile her türlü desteği vermekte ve çalışmayı yapmaktadır. Edremit ilçemizde güvenli, sağlıklı okul ortamları ile çocuklarımıza daha iyi şartlarda eğitim vermek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160