Edremit Ticaret Odası Antik Zaman Sofraları kitap lansmanına katıldı

Edremit Ticaret Odası Antik Zaman Sofraları kitap lansmanına katıldı

4 Ağustos 2023 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Altınoluk Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından hazırlanan 'Antik Zaman Sofralar' kitabı lansmanı gerçekleştirildi. Lansma Edremit Ticaret odasından Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Yarkın Pulat ve Tevfik Çelik  katıldı. 

Antandros Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat, Doç. Dr. Yasemin Polat, Antandros Derneği Başkanı Gülçin Cömert, yönetim kurulu üyeleri ve Nurdan Çakır Tezgin iş birliği ile kitap haline getirilerek kalıcı bir eser olması, antik yemeklerin bölge turizminde kullanılarak arkeolojik kültür rotaları projesine katkıda bulunması amacıyla hayat bulan Antik Zaman Sofraları kitabının basımına destek olan Edremit Ticaret Odası, iki ana sponsordan biri oldu.

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Gülçin Cömert, bölgemizin önemli bir kültürel ve turizm değeri olan Antandros Antik kenti kazı çalışmalarına, Antik Zaman Sofralar kitabının hayat bulmasına desteklerini esirgemeyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz'a, Edremit Ticaret Odası adına Yònt. Kurl. Başk. Ahmet Çetin'e, dernek üyelerine, tüm destekçilere teşekkür etti. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz "Yaklaşık 5 yıldır Antandros kazı alanındaki çalışmalara destek verdiklerini söyledi. Antandros'u açıp ören yeri olarak ortaya koymak istediklerini belirterek yemek kitabı yazarı Nurdan Çakır Tezgin'e de bölgeye katkılarından dolayı teşekkür etti."

Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ise "Kurulduğu 1999'dan yılından günümüze Antandros Antik Kenti’nin gün ışığına çıkarılması için çalışan ve bölgemizin kültürel miras değerlerine sahip çıkan Dernek Başkanı Gülçin Cömert'e, yönetim kurulu ve dernek üyelerine, 20 yıldır kazı çalışmalarını devam ettiren Prof. Dr. Gürcan Polat'a, Doç. Dr. Yasemin Polat'a, antik dönem yemek reçetelerini bizlerle buluşturan yazar Nurdan Çakır Tezgin'e emeklerinden ötürü teşekkür" etti

Antik Zaman Sofralar kitap lansmanında bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Başkanı Yücel Yılmaz, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Koray Karabulut, Edremit Ticaret Odası Yönt. Kurl. Başk. Ahmet Çetin, Antadros Dernek Başkanı Gülçin Cömert bölgemizin yemeklerini tanıtma, kültür ve turizm ile ortak projeler yapma konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Lansmanda, Antandros antik dönem yemek kültürü ve buluntular, bölgemizin arkeolojisi, gastro turizm konulu söyleşisinin  Moderatörlüğünü Prof. Dr. Abdullah Soykan'ın yaptığı söyleşide Arkeoloji Sanat Yayınları kurucusu arkeolog Nezih Başgelen, Antandros Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat'a, Doc. Dr. Yasemin Polat'a ve Nurdan Çakır Tezgin konuşmacı olarak yer aldı. 
Katılımcılara antik dönemde yapılan incir uyutması, libum şıra eşliğinde ikram edildi.

Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2023, 13:41

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER