Edremit’te 09.05’te hayat durdu

 Edremit’te 09.05’te hayat durdu

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde Edremit ilçesinde düzenlenen törenlerle anıldı. Edremit Ata’sı için tek yürek olurken yurt genelinde olduğu Edremit’te de 09’05’te hayat 2 dakikalığına durdu.

100. yaşına ulaşan Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. Yıl dönümü anma programı Şehit Hamdibey Meydanında düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı.

Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergün Fidan, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. Ardından saat 09.05’te tüm yurtta olduğu gibi 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi, ardından İstiklal Marşı hep birlikte söylendi. Belediye anons sisteminden yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı yayını ile tüm kent genelinde hayat 2 dakikalığına durdu.

Şehit Hamdibey Meydanı’nda ki törenlerin ardından anma programı kapsamında Şükrü Tunar Kültür Merkezinde devam etti. Burada gerçekleştirilen törende; günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılırken, öğrenciler tarafından ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum ve O Sabah’ adlı şiirler okundu. Okullar arasında gerçekleştirilen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş,  19. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergün Fidan, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan tarafından takdim edildi. Mustafa Kemal’i anlatan video gösterisi, zeybek gösterisi ile Atatürk’ün sevdiği türkülerin hep bir ağızdan söylenmesinin ardından “Seyit Onbaşının Gözünden Atatürk” adlı oyun sergilenmesiyle program sona erdi.

Törenlere; Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergün Fidan, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Medet Akcan, şehit yakınları, gaziler, daire amirleri, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2023, 13:26

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER