Edremit’te Aile Okulu Projesi

Edremit’te Aile Okulu Projesi

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile katıldığı bir programla kamuoyuna tanıtılan ”Aile Okulu Projesi” Edremit'te hayat buldu.

Milli Eğitim Bakanı Özer “Hedefimiz, 1 milyon aileye ulaşabilmek! Hepimiz, seferber olarak ailelerimize dokunacak, ailelerimizle hemhâl olacağız!”  sözü ve hedefiyle hayata geçirilen ve kurumumuz bu hedefi gerçekleştirmek için çıktığı yolda Edremit Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla “Mutlu Aile, Mutlu Çocuk” sloganıyla okullarımızda 16 “Aile Okulu” kursu açarak bin 707 velinin kurslara katılımını sağlandı. Kursiyerlerden bin 565’i kadın, 142’si erkek katılımcıdan oluştu.

Mithat-Fethi Büyükdalgıç İlkokulu’nda “Aile Okulu Projesi” ile ilgili olarak düzenlenen programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı katılımcı kursiyerlere çiçek takdim etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı kursiyerlere hitaben kurslarımıza katılımlarından ötürü teşekkürlerini iletti. Ayrıca çocukların sosyal ve duygusal olarak desteklenmesinin yanında salgının onlar üzerindeki olumsuz etkilerinin en aza indirilmesini hedefleyen “Aile Okulu Projesi” kapsamında velilerimizi, Aile Okulu’nda Aile İçi İlişkiler, Ev Yönetimi ve (çocuklara olumlu davranış kazandırma yöntemlerine ışık tutması amacıyla) Aile İçi İletişim Becerileri, Çatışma ve Stres Yönetimi, Bilinçli ve Güvenli Teknoloji Kullanımı, Bağımlılıkla Mücadele, Sosyal - Duygusal Beceri Gelişimi, Akran İlişkileri, Ahlaki Gelişim, Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler, İlk Yardım, Çevre Koruma Bilinci'nden oluşan birbirinden farklı dersler almak için velilerimizi kurslarımıza beklediklerini ve tüm bu hizmetlerimizden faydalanmaya devam etmek için velisi bulundukları okullara başvuru yapabileceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2022, 13:43

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER