Edremit’te “Türkmenlerin Sesi” isimli fotoğraf sergisine yoğun ilgi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde; her yıl Ağustos ayının üçüncü haftası düzenlenen ve  Türkiye’nin dört bir yanından gelen Türkmenler’in katılımıyla  Kazdağı’nın 1726 metre yükseğinde bir hafta çadır kurulup, semah gösterileriyle süren gelenek etkinlik ardından açılan fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluştu.

Edremit’te “Türkmenlerin Sesi” isimli fotoğraf sergisine yoğun ilgi

Mehmet Alan Mahalle Muhtarı Nergis Aldemir ve Fotoğraf koçu –köşe yazarı Haşmet Demirbil’in öncülüğünde açılan sergide 110 fotoğraf sanatseverlerle buluşturuldu.

Güre Mahallesi’nde Anka Sanat Atölyesi’nde Edremit Belediye Başkanı Hasan Hasan Aslan’ın, kalabalık bir sanatseverin katılımıyla açılış kurdelesini kestiği sergiye, Ayvalık’tan da Tezhip ve Minyatür Sanatçısı Prof. Olcay Kıncay da, Sarıkız efsanesini anlatan 6 adet tablo ile destek verdi.

Açılışta; Balıkesir Kent konseyi, Avusturalya’lı fotoğraf sanatçısı Dr.İsmail Şeker, duayen sanatçı İbrahim Zaman, fotoğraf sanatçısı Firdevs Sayılan, BASAF üyeleri, Almanya’da Türk Dostluk Elçisi Ersin Bilge, Atatürk Düşünce Derneği Edremit Şube yöneticileri, Edremit Liseliler Derneği yönetimi, Havran Kültür-Turizm Derneği, Güre Turizm Derneği, Kazdağları Alan Klavuzları dernek üyeleri Havran CHP yönetimi, Edremit Ticaret Odası, Yatsıçalı Türkmenleri, Yazar Emine Pişiren de hazır bulunarak destek oldu.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2023, 19:17

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER