ETO hizmeti vatandaşın ayağına getirdi

Edremit Ticaret Odası bir ay içinde 150 dijital ehliyet işlemi gerçekleştirdi.

ETO hizmeti vatandaşın ayağına getirdi

 Edremit Ticaret Odası tarafından Şubat ayından bu yana Dijital Ehliyet Sayısal Takograf Kartları (Dijital Ehliyet) hizmeti verilmeye başlandığı açıklandı.

Körfez bölgesinde dijital ehliyet almak isteyen sürücüler daha önce Balıkesir ve Çanakkale gibi il merkezlerine giderek başvurularını yaparak dijital ehliyetlerini alırken ETO hizmeti vatandaşın ayağına getirdi.

Edremit Ticaret odası tarafından verilmeye başlanan Dijital Ehliyet hizmeti ile vatandaşlar, Balıkesir- Çanakkale il merkezlerine gitmelerine gerek kalmadan Edremit Ticaret Odası’na başvurulma imkanı sunuldu. Müracaatların ETO’da başlanılması ile 1 ay içinde 150 dijital ehliyet işlemi gerçekleştirildiği açıklandı.

Başkan Çetin: "İnsanımızın şehir dışına gitmeyerek, zaman kazanarak hizmeti ayağına getirmenin sevincini yaşıyoruz"

ETO Başkanı Ahmet Çetin, "Dijital Ehliyet Sayısal Takograf Kartları (Dijital Ehliyet), Takograf cihazı ile birlikte kullanılmak üzere tasarlanan akıllı kartlardır. Takograf kartları, kart hamilinin takograf cihazı tarafından tanınmasını, veri aktarımı ve hafızaya alınmasını sağlar. 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu uyarınca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen yetki belgesi sahibi gerçek/tüzel kişilere verilir. Sürücü Kartı, Şirket Kartı ve Servis Kartı Edremit Ticaret Odası tarafından verilmektedir.Dijital Ehliyet Sayısal Takograf Kartları almak isteyenler https://www.edremitto.org.tr/.../sayisal-takograf.../ web adresimizden detaylı bilgi alabilirler."dedi.

(Ayşe Baykara)

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2023, 14:22

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160