ETO YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda

ETO YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda

2-5 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya ANFAŞ’da bu yıl 12.’sini düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında Edremit Ticaret Odası, ETO Laboratuvar Hizmetleri A.Ş. ve Edremit Ticaret Borsası organizasyonunda Edremit Belediyesi ve Havran Belediyesi iş birliği ile, odamız üyesi Ferhatoğlu Zeytin ve Zeytinyağı, Nida Zeytin ve Zeytinyağı, Havrano Doğal Gıda, Şık Süt, Edonis Zeytin ve Zeytinyağı firmalarımız ile katılım sağladık.
Fuara odamızı temsilen ETO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Başkan Yardımcıları Rıfat Ertaş, M. Emre Akdoğan, Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Yeler, Genel Sekreter Recep Akgün, ETO Laboratuvar Sorumlusu Zülal Taçar ve Fuar Sorumlusu İbrahim Çakar katıldı. 
Anadol’unun her yerinden coğrafyamızın ürünleri ve kültürel miraslarımızın bir arada buluştuğu bu platformda özellikle coğrafyamızın geçmişi ve geleceği arasında köprü kuran, koruma altına alan coğrafi işaretli ürünlerle ve ilk defa bölgemizin iki önemli ilçesi Edremit ve Havran ile birlikte yer almaktan onur duyuyoruz.  
Fuarda, Edremit’e ait Coğrafi İşaretli ürünlerimiz olan “Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini”, “Edremit Zeytinyağı”, Havran’a ait “Havran mandalinası” ve bu mandalinadan üretilmiş “Mandalina Sirkesi”, “Havran Kara İnciri” ve bu incirden üretilmiş “İncir Sirkesi” ile yer aldık. 
Ülkemiz ait 1487 coğrafi işaretli ürün içerisinden Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Avrupa Birliği Tescili verilen 14 üründen 13.’sü olarak tescili kabul edilen Edremit Zeytinyağımız ve bölgemiz coğrafi işaretli ürünleri ile 12. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında olmaktan gurur duyuyoruz. 
Fuarın ilk günü TOBB Başkanı M. Rifat Hisarçıklıoğlu AB tescilli Edremit Zeytinyağı ve coğrafi işaret ile ilgili Edremit Ticaret Odasının yaptığı çalışmalardan dolayı Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin'e plaket takdim etti. 

 Çetin, "Antalya Ticaret Borsası ve TOBB tarafından düzenlenen organizasyonun tamamlanması ve yürütülmesinde emek veren kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ederiz."

(Ayşegül Baykara)

Ayrıntılı fotoğraflara sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2023, 18:06

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER