ETO’dan Midilli’ye İş Gezisi

Bir heyet marifetiyle; 4-6 Eylül 2023 tarihlerinde Edremit Ticaret Odası himayesinde ve Midilli Ticaret Odası iş birliğiyle iş gezisi düzenlendi.

ETO’dan Midilli’ye İş Gezisi

ETO başkanı Ahmet Çetin, ETO Meclis Başkanı Bayram Kayahan, ETO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ergün, ETO Dış Ticaret Sorumlusu Tuna Salon ile KOSGEB Balıkesir Müdürlüğü’nü temsilen Kurum Müdürü Dr. Deniz Timurçin, KOBİ Uzmanı Kadir Dağdeviren’den oluşan heyetin amacı; Edremit Ticaret Odası’na kayıtlı üyelere iş imkânı yaratmak üzere Midilli Adası’nın sosyo-ekonomik, ticari ve sanayi durumu hakkında bilgi edinmek, mevcut durumu yerinde tespit etmek ve yaratılabilecek mümkün iş olanakları ile ilgili istişarede bulunmaktır.

Heyetin gerçekleştireceği ziyaretlerle ilgili olarak; KOSGEB’in Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) programı kapsamında Atina ile de irtibata geçilerek önceden planlanmış görüşmeler (B2B) yapmak amacıyla firma ziyaretleri organize edilmiştir. Midilli Ticaret Odası başkanı Evangelos Myrsinias ve yönetim kurulu üyeleri ile istişareler dışında firmalar ve iş yerleri ziyaret edilerek mevcut durumları, tedarik zincirleri, pazarları ve ihracat durumları gibi konularda neler yaptıklarına dair firma yetkilileri ile derinlemesine görüşmeler yapılmıştır.

Üç gün süren saha ve teknik hususları inceleme ziyaretleri sonrasında teknik bir çalışma grubu oluşturulması ihtiyacının hâsıl olduğu kararına varılmıştır. Bu çalışma grubunun özellikle AB tarımsal engelleri, AB’nin uyguladığı gümrük vb hususlarda ticari kurallar, Türk Ticaret ve Gümrük Mevzuatı ile ilgili bir rapor ortaya koymasına kanaat getirilmiştir.

Yukarıdaki çalışma grubunun çalışmaları sonrasında; firmaların sektör ve ölçek kıstasları göz önünde bulundurularak daha geniş kapsamlı bir birebir eşleştirme (B2B), ortak yatırım, birbirinden tedarik sağlama gibi konuların detaylıca incelenmesi için bir ay sonrasına yeni bir program düzenlemesi amacında ortak fikir birliğine varılmıştır.

Netice itibari ile heyet elinde birçok hususla Edremit’e geri dönülmüş, ticarete ve ihracata konu yeni pazarlara ulaşılması noktasında büyük adımlar atmıştır.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2023, 20:19

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER