İbrahimce Mahallesinde ilgilerinden dolayı Vali Şıldak'a şükran plaketi verildi

İbrahimce Mahallesinde ilgilerinden dolayı  Vali  Şıldak'a şükran  plaketi verildi

Vali Hasan Şıldak’ın öncülüğünde yürütülen Balıkesir Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında Edremit İlçesi İbrahimce Mahallesi sakinlerine yönelik iyileştirme çalışmalarını gerçekleştirecek 8 farklı kurumdan 4’er kişinin yapacağı hane ziyaretleri başladı.

İbrahimce Mahallesinde yapılacak hane ziyaretlerinin hazırlık süreçlerini de yakından takip eden Vali Şıldak görev alan personeli çalışmaların ilk gününde yalnız bırakmadı. Çalışmaları hane ziyaretleri kapsamında tek bir şemsiye altında buluşturacak çalışmayla mahalle sakinlerinin devletin sıcak elini her an yanlarında hissedeceğini söyleyen Vali Şıldak bizzat kendisinin de katıldığı ziyaretler öncesinde personelle bir araya geldi. Kurumların işbirliği ve el birliğiyle mahalleye gönülden bir yaklaşımla katkı sağlayacağını söyleyen Şıldak, “Çalışmamız insanlarımızın kapısını devlet adına, Sayın Cumhurbaşkanımız adına çalan, onlara ‘sen benim vatandaşımsın, ben seni önemsiyorum ve halisane duygularla buraya geldim’ şeklinde bir yaklaşım benimseyen büyük bir projedir. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, 8 kurumumuzun değerli personeline teşekkür ediyorum. Dört grup halindeki 32 personelimiz şu an İbrahimce Mahallesi'nde adeta devlet adına her bir vatandaşımızı kucaklıyor. Çoluğuyla çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle hiçbir ayrım gözetmeksizin hepsine devlet olarak el uzatıyoruz. Ben mutluyum, umutluyum. Buradaki uygulama sonuçlarını değerlendirip bakanlıklarımızla da istişare edip benzeri kapsamlı çalışmaları hep beraber yapmak istiyoruz. İbrahimce Mahallesi Muhtarımıza da gösterdiği yaklaşımı, pozitif duruşu ve mahalle adına fedakar yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Mahallede Sıcak Karşılama

Mahalle sakinleri Vali Şıldak’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettiler. İbrahimce’nin yıllardır terk edilmiş kaderinde adeta bir dönüm noktası olan çalışmanın özlenen bir hizmet olduğunu dile getirdiler. Ekiplerdeki sıcak yaklaşıma dikkat çeken mahalle sakinleri devletin onlara samimi bir şekilde elini uzattığının hissedildiğini vurguladılar. 

Başlayan ziyaretlerin ilk gününde ilgili kurumların müdürleri ile birlikte çalışma gruplarına eşlik eden Şıldak, ailelerle sohbet etti. Çalışmanın içeriği hakkında ailelere bilgi veren Vali Şıldak sözü titizlikle hazırlanan formlardaki soruları yönelten ekiplere bıraktı. 

Belirlenen takvimle yaklaşık 900 haneye gerçekleştirilecek ziyaretlerle mahalle sakinlerinin sağlık, gençlik ve spor, din hizmetleri, eğitim, sosyal hizmetler, istihdam gibi alanlardaki ihtiyaç ve talepleri tespit edilerek bunların karşılanması için yine işbirliği ile çaba gösterilecek.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2022, 10:13

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160