İkinci Ortak Sınavlar Balıkesir'de Tamamlandı

İkinci Ortak Sınavlar Balıkesir'de Tamamlandı

Millİ Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde 6 ve 9'uncu sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci ortak sınavlar, okullarda sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Ülke genelinde farklı okullarda veya bölgelerdeki öğrencilerin bilgi ve becerilerinin aynı kriterler çerçevesinde değerlendirilmesine fırsat sunan ortak sınavlar, eğitim sisteminin gelişimine katkıda bulunuyor. Eğitim müfredatının etkinliğinin ölçülmesine, eksikliklerin tespit edilip giderilmesine ve eğitim standartlarının yükseltilmesine olanak tanıyan ortak sınavlara hazırlık süreci; öğrencilerin disiplinli çalışma alışkanlıkları kazanmalarına ve özyönetim becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

2023 yılının Aralık ayında 6 ve 9'uncu sınıflara yapılan, iller arasında birliktelik ile öğrenciler arasında adil bir değerlendirme ortamı sağlamak amacıyla standartlaştırılan ortak sınavların ikincisi 26 Mart'ta 6'ncı sınıflara Türkçe, 9'uncu sınıflara Türk Dili ve Edebiyatı; 27 Mart'ta aynı sınıf seviyelerine Matematik dersinden yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "İlimizde ilgili sınıfların tüm şubelerinde ortak sınavlar sorunsuz bir şekilde tamamlanmış olup sınavların değerlendirme süreci başlamıştır. Sınavların düzenlenmesinde emeği geçen okul yöneticileri, öğretmenlerimiz ve Ölçme Değerlendirme Merkezi görevlilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER