İngilizce-Matematik El Ele

İngilizce-Matematik El Ele

 Edremit Remzi Molvalıoğlu Ortaokulu öğrencileri BOM (Best of Mathematician) e Twinning projesi ile Matematik ve İngilizceye karşı olumsuz önyargıları yıkıyorlar.

          Remzi Molvalıoğlu Ortaokulu İngilizce öğretmenlerinden Ayşegül Cingi'nin ortağı olduğu BOM (Best of Mathematician)eTwinning projesi öğrencilerin İngilizce ve matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmelerini hedefliyor.

Ünlü matematikçileri tanıyıp tanıtırken öğrenciler , matematik ve ingilizce becerilerini geliştirecek birçok etkinliğe katılıyorlar. 2023 eğitim vizyonunu temel alan ve 21. yy becerilerinin içeren projede, öğrenciler eğlenceli birçok web2 araçlarını kullanmayı , güvenli internet etiği , dijital içerik , medya okuryazarlığı gibi alanlarda da yetkinleşiyorlar.

                   11 ORTAK 3 ÜLKE

          BOM ( Best of Mathematician)  e Twinning projesinde ingilizce ve matematik öğretmenlerinin bir araya geldiği Ayşegül Cingi , Billur Kan , Raşide Dayıoğlu , Abdulkadir Bıyıkoğlu , Burcu Ünal Solmaz , Özlem Yavuz , Özlem Karabulut , Beritan Çelik , Özlem Tomooğlu , Wafa Shehan , Andrea olmak üzere 9 u Türkiye den 1 i Ürdün den 1 ide slovakya dan olmak üzere 3 farklı ülke ile çalışmalarını yürütüyor.

          Projedeki çocuklar katıldıkları etkinliklerle , web2 araçlarını kullanarak 3 farklı e-kitap , 1 dergi , 1 sanal sergi hazırlayarak karışık ülke takımlarında yer alıyorlar. Söyledikleri şarkılar, yazdıkları şiirler ve katıldıkları diğer etkinliklerden çok keyif aldığını söyleyen öğrenciler , bundan sonrada bu tarz projelerde yer almak istediklerini yapılan görüntülü görüşmelerde dile getirdiler.

          Projenin son aşamasına gelen BOM (Best of Matematician) Mayıs ayı sonunda etkinliklerini tamamlıyor.    (Zeynep Begüm Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2021, 13:56
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER